U Optycznych są tylko 3 (!) opinie uyżytkowników tej puszki. Dziwne, bo w sklepie idą jak ciepłe bułeczki.
U Optycznych są tylko 3 (!) opinie uyżytkowników tej puszki. Dziwne, bo w sklepie idą jak ciepłe bułeczki.
Tu masz dużo więcej.
Mało entuzjastycznych, delikatnie mówiąc.
Entuzjastyczny Neofita
Te z CB już przeczytałem...
Sam myślałem o zmianie 350 właśnie na tę puszkę, ale teraz...
Najgorzej, jak się okaże, że żadne z moich szkieł nie będzie dobrze współpracować z tym body. Ciekawe, czy jest jakiś system pozbawiony tych dolegliowości (ponoć Olek, ale też słyszałem niejedno). Wynika stąd, że te technonologie są wciąż niedopracowane. Szkoda, ze to my finansujemy "eksperymenty" wielkich koncernów. Wniosek jest jeden: jeśli coś dobrze działa - nie zmieniać, nie kombinowac, nie "ulepszać", tylko strzelać fotki do śmierci technicznej sprzętu.
to znaczy, że nowsze wrogiem starszego?
To znaczy, że "nowsze" nie znaczy zawsze "lepsze"
W przypadku 550d sprawa jest jeszcze innego rodzaju.
Świetna ergonomia i funkcjonalność. Bardzo dobre zdjęcia i filmy.
I jednoczesnie - w moim i kilku innych przypadkach, nie wiem czy nie bardziej globalnie - potworne kłopoty z celnością autofocusa, dyskwalifikujące moim zdaniem ten produkt.
Entuzjastyczny Neofita
O ergonomii w przypadku tego typu aparatów mówić nie można.Jeśli chodzi o filmy - trzeba się zdecydować: aparat albo kamera. Moim zdaniem brak autofocusa nie dyskwalifikuje niczego. Ludzie tyle lat nie mieli autofocusa i robili zdjęcia nieraz lepsze niż te co się robi w większości dzisiaj...
Mam (dużo) i lubię analogi (bez af), ale nie chce mi się chodzić do punktów, by skanowac filmy. Przyzwoity skaner kosztuje tyle, ile podstawowa cyfrówka. Takie pokręcone czasy...
Ci, którzy nie zarabiają na fotografii (sam do nich należę), powinni olewać nowinki i rozwijać "art", szukać stylu, własnego charakteru zdjęć. Sprzęt to tylko "medium", które nie jest w stanie "podkręcić" przesłania (zwanego treścią)...