Zamieszczone przez psl
Zobacz wpis
Canon 550D - ogłoszony oficjalnie
Zwiń
X
-
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
-
Zamieszczone przez SeaMan Zobacz wpisNajbardziej mnie zastanawia fakt możliwości nagrywania filmów i do tego jeszcze jakieś mikrofony... Przecież jest to LUSTRZANKA aparat co prawda dedykowany dla amatorów ale amatorów FOTOGRAFII a nie dla cioci Zosi co jej aparat jest wszystko mający ma tryliard Mpx nagra film a na koniec wyplecie kosz z wikliny
a xxxD to jak najbardziej jest amatorska seria Canona - rowniez dla cioci Zosi i wujka Mietka.
Komentarz
-
Zamieszczone przez mgtan Zobacz wpisto nie kwestia czy jest czy nie ma filmowanie. To kwestia tego że obecnie producenci wdrażają filmowanie zapominając troche że to nie kamera a aparat foto. A niech sobie będzie filmowanie ale na Boga, to jest dodatek a nie główna cecha.
Komentarz
-
brakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
Komentarz
-
Zamieszczone przez mgtan Zobacz wpiswoleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
Komentarz
-
Zamieszczone przez mgtan Zobacz wpisbrakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
Możesz tego nie pamiętać, ale kiedy telefony komórkowe pojawiły się w Polsce, nikt nie myślał o SMSach. A teraz?5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brosna Zobacz wpisI coz tego wszystkiego jak to nadal jest CROP.
Komentarz
-
Zamieszczone przez brosna Zobacz wpisI coz tego wszystkiego jak to nadal jest CROP.5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8
Komentarz
-
Zamieszczone przez brosna Zobacz wpisI coz tego wszystkiego jak to nadal jest CROP."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Zamieszczone przez mgtan Zobacz wpisto nie kwestia czy jest czy nie ma filmowanie. To kwestia tego że obecnie producenci wdrażają filmowanie zapominając troche że to nie kamera a aparat foto. A niech sobie będzie filmowanie ale na Boga, to jest dodatek a nie główna cecha.Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Komentarz
-
tak jest mam 40d, i mi nie brakuje filmowania. nawet o tym nie myśle przyznam się. Na obecną chwilę jest to dla mnie cecha tak samo interesująca jak inflacja w Nowej Zelandii - czyli wogóle.Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
Komentarz
-
Ja też przyznam, że gdy filmowanie weszło do lustrzanek to pukałem się w głowę. Ale popatrzcie na to, co tym da się zrobić! Amatorskie produkcje wrzucane na youtube nabrały zupełnie innego wyrazu, innej plastyki. Z amatorskimi kamkorderami nie ma w ogóle co porównywać.
Nie dziwię się zatem, że producenci idą w tę stronę. Filmy nie przeszkadzają w fotografowaniu a większa ilość klientów może sięgnąć po produkt z filmami.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Komentarz
-
mgtan też jeszcze niedawno myslałem, że filmowanie w lustrzankach to poroniony pomysł ale dzisiaj uważam, że skoro w robieniu zdjęć nie przeszkadzają, a czasami mogą się przydać, np jako uzupełnienie relacji z wyprawy/wycieczki, to czemu nie? Dla filmów między innymi zamiast kupić 50D, wolę poczekać i kupić 7D. W ubiegłym roku byłem w północnej Norwegii i podczas wędkowania na oceanie podpłynął do naszej małej łódki spory wieloryb, krążył dookoła łodzi kilkanaście minut, raz zatrzymał się tuż przy burcie, dosłownie dotykając jej nosem. Kto żyw wyciągał aparaty, kamery. Zdjęcia owszem ciekawe, ale filmy z tego spotkania biją najlepszy foty na łeb, na szyję. Dla takich chwil warto mieć mozliwość przejścia w ciągu sekundy z fotografowania do filmowania i z powrotem, zwłaszcza gdy jedno nie odbywa się kosztem drugiego. A np. wieloryba z odległości 1 metra, w jego naturalnym środowisku raczej nie widuje się co tydzień...C7D; C 400 f/5.6 L USM
Komentarz
-
filmy nie przeszkadzają, zwłaszcza pełne hd z możliwością kontroli ekspozycji, dla mnie to akurat bdb dodatek
zresztą post kolegi wyżej mówi że lepiej mieć i nie używać niż nie mieć a żałować późniejW fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Komentarz
Komentarz