Cytat Zamieszczone przez theflog Zobacz posta
ze mnie też żaden pro nie jest, ale myślałem, że będzie zdecydowanie lepiej wypadać. Fakt super szklarni nie posiadam bo mam kita i C50 1,4, ale żeby w domu w dzień słoneczny wyszły taki szumu, a na dodatek kręcone było blisko okna. Może coś źle robię? Ma ktoś większe doświadczenia w kręceniu filmów 550.
O 10 rano to nie potrzebowałeś Iso 3200. Czasy dla nagrywania powinny być rzędu 1/2*fps -> 1/fps. Przy krótszych będziesz miał efekt stroboskopu. Czyli na M ustawiasz sobie czas 1/30->1/60 lub (1/60->1/120 dla fps 60), przesłonę jakąś tam i Iso na AUTO. Auto powoduje, że jak zmienia się światło, to nie musisz wachlować czasami (przesłoną), tylko aparat sam płynnie zmieni Ci ISO i nie będziesz miał skoków ekspozycji.
QT dla Windows to kupa. Do poglądu dobry jest ZoomBrowser, do konwersji AvideMux. Do obróbki z tańszych PinnacleStudio, SonyVegas, Premiere Elements. Pinnacle lubi się wieszać, Vegasa nie znam, PE przy konwersji do Divx, pochłania pamięć aż pochłonie całą i wywala się. Przy innych konwersjach działa ok.