Strona 59 z 65 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja jako użytkownik tego aparatu od roku (moja pierwsza lustrzanka) powiem o wadach, bo zalety to chyba każdy zna Używając aparat z kitem korzystanie z punktów AF innych niż środkowy to ogromna loteria.
    Działanie światłomierza tez czasem nie jest idealne ponieważ zdarza mu się przesadzić z ekspozycją (pomiar matrycowy).
    Zdjęcia często wychodzą zbyt jasne, bez kontrastu i ze słabym nasyceniem barw, na szczęście wszystko da się naprawić przy obróbce.
    To takie wady które zauważyłem ale wszystko inne na plus

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wierzbacfc Zobacz posta
    A ja jako użytkownik tego aparatu od roku (moja pierwsza lustrzanka) powiem o wadach, bo zalety to chyba każdy zna Używając aparat z kitem korzystanie z punktów AF innych niż środkowy to ogromna loteria.
    Działanie światłomierza tez czasem nie jest idealne ponieważ zdarza mu się przesadzić z ekspozycją (pomiar matrycowy).
    Zdjęcia często wychodzą zbyt jasne, bez kontrastu i ze słabym nasyceniem barw, na szczęście wszystko da się naprawić przy obróbce.
    To takie wady które zauważyłem ale wszystko inne na plus
    ja tak jeszcze dorzucajac do tego co napisał wierzbacfc i z czym się zgadzam (użwyam od ok. 9 miesięcy) to uważam że aparat bez gripa trochę niewygodnie się trzyma - jest dosć mały. Oczywście czasem jest to zaletą, ale jak dla mnie nie wyobrażm sobie powrotu do czasów bez gripa.
    Drugim jak dla mnie największym minusem to jest chyba brak sterowania bezprzedowoego lampą . Poza tym OK, aparat generlanie nie sprawia żadnych innych "kłopotów"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No widzisz jak się rozumiemy Z tymi rozmiarami to tez się zgadzam, porównując z jakimś 50D czy D90 to trochę jak zabawka wyglada :razz:
    Gripa nie posiadam bo chyba mi nie jest potrzebny.

Domyślnie

Potwierdzam temat rozmiaru body bo faktycznie mógłby być ciut większy gdyż zwłaszcza przy robieniu zdjęć z aparatem obróconym o 90 stopni bywa mało wygodny:-D
    EOS 550D| EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS | Triopo GT-3232X8C | Triopo B3 |Tamrac 3350 Aero 50
    Moja pasja
    Pasja nowoodkryta
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proponuję spróbować z gripem Ja doznałem lekkiego szoku, jest bez porownania lepiej, tyle że musiałem zminić torbę na większą... ale to oczywście każdego wybór

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Proponuję spróbować z gripem Ja doznałem lekkiego szoku, jest bez porownania lepiej, tyle że musiałem zminić torbę na większą... ale to oczywście każdego wybór

Dla mnie jak narazie grip jest zbędny, bo jeśli już to brałbym tylko oryginalny, ale póki co wolę dokupić obiektyw 15-85
    EOS 550D| EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS | Triopo GT-3232X8C | Triopo B3 |Tamrac 3350 Aero 50
    Moja pasja
    Pasja nowoodkryta
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla amatora takiego jak ja jest to wymarzony sprzęt, którego i tak długo będę się uczył. Ostatnio wymieniłem karty SanDisc 8GB na 32GB Adaty 10 class i troszkę się zmartwiłem, gdyż przy 300 fotkach RAW, nie mogłem nic nakręcić, momentalnie zapychał się bufor, co przy tej klasie karty nie powinno mieć miejsca.
    W domu wgrałem nowy Firmware 1.09, oraz prze-formatowałem kartę, problemu ustąpił, mam nadzieje że nie powróci jak będę miał więcej fotek strzelonych.

Co do gripa to święta racja, od nowości używam tylko w taki sposób, dużo lepiej leży w dłoni, fotki w pionie poręczniej się wykonuje, polecam i nie żałuję żadnej złotówki, oczywiście zasilanie też lepsze.

W tej chwili brakuje mi tylko większej ilości punktów krzyżowych i sterowania lampą bezprzewodowo, ale to już 7D, wyświetlacz ruchomy też piękna sprawa, przydałby się.
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cracow-Foxxx Zobacz posta
    Dla mnie jak narazie grip jest zbędny, bo jeśli już to brałbym tylko oryginalny, ale póki co wolę dokupić obiektyw 15-85
    jak już kupisz ten obiektyw to podziel się wrażeniami, też się zastanaiwałem nad nim, choć na formum różne rzrczy o nim piszą i sam nie wiem jak by się spisywał z 550d (pozbyłbym się wtedy 18-135)

Domyślnie

jak już kupisz ten obiektyw to podziel się wrażeniami, też się zastanaiwałem nad nim, choć na formum różne rzrczy o nim piszą i sam nie wiem jak by się spisywał z 550d (pozbyłbym się wtedy 18-135)
    Polecam ten http://canon-board.info/showthread.php?t=58508 wątek:-D
    Moja pasja
    Pasja nowoodkryta
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Używam od jakichś 10 miesięcy 15-85 z 550D, 18-55 poleciał do szuflady. Szybki, celny (na ile mu 550D pozwala :-) , ostry, bardzo dobra stabilizacja. Zero problemów. Mógłby być jaśniejszy, ale na razie nie zamierzam go zmieniać. Prędzej z tego zestawu zmienię puszkę.

Strona 59 z 65 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów