Pokaż wyniki od 1 do 10 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Ależ wszystko się zgadza! Canon wypuścił następcę, więc 550d zaczął być świetnym aparatem!
    No i nie piszę, że same bezwartościowe i żenujące podśmichujki i mendzenie na tym forum? A co, 550D nie jest świetnym aparatem? Są lepsze i nowsze, ale czy 550D przestał być przez to dobry? Masz coś, kolego, konkretnego do powiedzenia, to powiedz coś konkretnego na temat, a nie zajmuj ludziom czasu i miejsca na serwerach swoimi głupimi tekstami dziewięciolatka, któremu pierwszą cyfrówkę wrzucono do kołyski, a już do komunii zblazował się doszczętnie. Ja od 35 lat robię zdjęcia sprzętem analogowym i dopiero pomiędzy nim a cyfrzakami widzę pole do porównań, a nie pomiędzy samymi cyfrówkami, bo różnice są jak pomiędzy przepaścią a dziurą w jezdni. Porównywanie cyfrówek między sobą, tak samo, jak kiedyś aparatów analogowych między sobą, sprowadza się właśnie do analizowania dziur w jezdni, a z góry mozna założyć, że te dziury zawsze były, są i zawsze będą się pojawiać. Nigdy nie stworzono NAJLEPSZEGO aparatu analogowego, który by miał wszystkie najlepsze cechy i funkcjie rozrzucone po dziesiątkach różnych modeli wszystkich producentów, i nie będzie też nigdy takiej cyfrówki.
    Dzisiaj 550D, mimo istnienia już 600D i 60D i paru innych wypasionych modeli samego Canona bije na głowę jeszcze nie tak dawno niby-znakomitego 20D, 30D czy 40D jeżeli nie totalnie, to przynajmniej pod wieloma względami. Z paroma modelami mam trochę obycia, więc sobie mogę porównywać, ale nie wiem, czy warto. Cieszę się, że nie czytałem całego mendzenia na temat 550D zanim go kupiłem, bo może bym go nie kupił, ale skoro go już mam, to potrafię docenić, że jest to świetny aparat, nawet jeżeli coś mu brakuje w stosunku do aparaów nowszych, z wyższej półki cenowej czy też sprzętu konkurencji. Jak już mam do czegoś porównywać, to do analogowych EOS 620 czy do Olympus OM-4 i to jest przepaść, bo poza oczywistymi zaletami sprzętu cyfrowego w wielu podstawowych kwestiach cyfrzak to zakalcowaty gniot, z którym nijak do ładu dojść nie można, nawet jeżeli to będzie jakiś Ds, to i tak coś będzie kuleć w stosunku do analoga, ale vice versa, coś będzie w zamian.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mnie do pisania o 550D sprowokowało to, że jak się człowiek chce czegoś konkretnego dowiedzieć o konkretnym sprzęcie, to musi się przkopywać przez upiorny gąszcz bezwartościowej, niemerytorycznej paplaniny ludzi, którym na zdrowie by wyszło, gdyby powstrzymali się od pisania czegokolwiek. Opisuję sprzęt subiektywnie, bo na obiektywizm mnie nie stać z tego prostego powodu, że nie stoję z boku tematu, który mnie guzik obchodzi, lecz mam ten konkrteny aparat, i on mnie interesuje, a z przyjemnością przeczytał bym czyjeś rozbudowane wnioski z użytkowania takiego właśnie sprzętu, a nie mogę na nie nigdzie trafić. Natomiast z metra ciętych dowcipnisiów jest- jak zawsze- na metry. Może nie odkrywam Ameryki pisząc to, co piszę, lecz tak ja ja miesiąc temu dalej jest na świecie pełno ludzi, którzy są na etapie przymiarek do kupna aparatu cyfrowego, i zadają sobie uprzedzające pytania, na które w miarę moich możliwości chciałbym z góry odpowiedzieć w miarę moich możliwości. Są to też ludzie, którym nie nasrało gotówki i różnica w cenie poszczególnych modeli determinuje wybór bardziej, niż sami sobie właściwie zdają sprawę. Ja ze względu na cenę nie zdecydowałem się na 600D i teraz doceniam jego zaletę- ruchomy ekran, bo 550D go nie ma, a przydał by się, jednakże możliwości finansowe nie dały mi możliwości dokonania innego wyboru sprzętu, może poza wcześniejszymi modelami z drugiej ręki.
    Ostatnio edytowane przez atsf ; 25-04-2011 o 14:43 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów