Pokaż wyniki od 1 do 10 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Nie chodzi mi o niepotwierdzone plotki i przypuszczenia o użyciu 5D w jakimś trailerze czy pojedynczej scenie, tylko o stwierdzenie że film Harry Potter został nakręcony 5D. Link kolegi ma się nijak do Pottera. Kto tu się błaźni?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Nie chodzi mi o niepotwierdzone plotki i przypuszczenia o użyciu 5D w jakimś trailerze czy pojedynczej scenie, tylko o stwierdzenie że film Harry Potter został nakręcony 5D. Link kolegi ma się nijak do Pottera. Kto tu się błaźni?
    nie bardzo wiem kto, ja mówie o kręceniu filmów via 5D Mark II Ty o konkretnej produkcji.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Szczerze wątpię, żeby ludzie, którzy pracują przy takich produkcjach jak Harry Potter mieli czas i ochotę, aby potwierdzać lub dementować plotki. W każdej plotce jest ziarnko prawdy. Zwróć uwagę na link, który podałem.
    Wszystkie te informacje wskazują na wielkie zainteresowanie największych twórców na zjawisko jakim jest HDSLR. Oznacza to, że sprzęt ten jednak jest w stanie uzyskać obraz bardzo dobrej jakości i posiada sporą paletę plusów.
    Nie jestem w stanie teraz stwierdzić co może przemawiać za "aparato-kamerami" dla takich profesjonalistów, jednak warto mieć na uwadze, że poręczność i jakość tego typu urządzeń może mieć spore znaczenie.
    Co prawda nijak ma się to do kamer, które są powszechnie używane - w tej kwestii skok jakości jest dość spory, jednak jak widać mogą znaleźć swoje zastosowanie. Ale już nie off-topicujmy, proponuję ewentualną rozmowę przenieść do innego topicu.

Uprawnienia umieszczania postów