Pokaż wyniki od 1 do 10 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek-dorado Zobacz posta
    No nie przesadzajmy, 7D to jednak aparat do trochę innych zastosowań. Ja np potrzebuję body do fotografii przyrodniczej, gdzie liczy się każda fps, dobry AF itp. Tego chyba nie da mi 550D? Oczywiście jeżeli głównym kryterium wyboru są filmy, to 550D chyba wystarczy w zupełności.
    czyli prosta sprawa. kup 7d i nie marudz na 550 :-)

Kanonowicz
    Guest

Domyślnie filmowanie lustrzanką

Witam,

Odnośnie filmowania za pomocą aparatów to nie można zapominać o tym że niektóre sceny w tak kasowym i znanym filmie jak "Slumdog" były kręcone przy użyciu 5D Mark II, nie wspominam o teledyskach znanych piosenkarzy i reklamach w telewizji kręconych nie kamerą tylko aparatem. Myślę że Cannon 550d z dobrym jasnym szkłem będzie robił świetne filmy. Kamera w aparacie to wygoda, noszenie np. do lasu aparatu i dużej kamery i potem "żonglowanie" sprzętem, noszenie go to naprawdę ciężka i męcząca sprawa. Kamera w aparacie to już nie rewolucja, a raczej standard i dalsza ewolucja w kierunku zwiększania ilości klatek na sekundę i innych spraw poprawiających jakość filmów, dźwięk itp. Polecam świetny blog o filmowaniu lustrzanką:
    http://inspiredbylife.pl/podrecznik-...ia-lustrzanka/
    W 550d martwi mnie zapis filmów na pliki mov, rozumiem że najlepiej mieć maca w domu i to z górnej półki, trochę mi to nie pasuje, no ale cóż...

Uprawnienia umieszczania postów