Strona 20 z 65 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    Popieram w 100%.

Jak widzę jak ktoś pisze ze chciał kupić 7D a się zastanawia nad 550D to zalatuje to totalna amatorszczyzna.
    (...)
    Na koniec dodam - NIE POPADAJMY CHOROBĘ O NAZWIE "MEGAPIKSELE"
    W formie rozprawki lub opowiadania z dialogiem wykaż różnicę w jakości obrazu w normalmnych zastosowaniach (hint - ISO <6400) pomiędzy 550D a 7D.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    Jak widzę jak ktoś pisze ze chciał kupić 7D a się zastanawia nad 550D to zalatuje to totalna amatorszczyzna.
    Ja tak pisałem, a wiesz dlaczego? Zaproponuj mi lustrzankę kręcącą filmy w HD z normalnym fps z trybami manualnymi, do tego najlepiej z bagnetem EF. Do poniedziałku były aż trzy... Najtańszy był 7D, teraz to się zmieniło. Koniec i kropka.

Megapiksele dla mnie są na bardzo dalekim miejscu jeżeli chodzi o argumenty przy zakupie aparatu - mam 40D i to mi wystarcza. Jak kupię 7D/550D to i tak pewnie będę używał mRAW'a.
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 10-02-2010 o 15:23
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    W formie rozprawki lub opowiadania z dialogiem wykaż różnicę w jakości obrazu w normalmnych zastosowaniach (hint - ISO <6400) pomiędzy 550D a 7D.
    zdRAWki
    No żeby się nie okazało tak jak w przypadku 50D vs. 500D. Właściciele 50-tek po zakupie Rebela sprzedawali 50D bo na h-iso był/jest gorszy.
    Też to zauważyłem. Szum jest inny, mniej ziarnisty w odbiorze. W przypadku 7D już jest miodzio i ciekawe czy coś jeszcze wycisnęli na tym samym procku.

Tak czy siak zapowiada mi się randka w ciemno (dosłownie) z 350D. Strasznie jestem podekscytowany czy jeszcze zobaczę na normalnych fotkach tą większą dynamikę.
    Wobec takiego 350D, 550D to prawie jak flegszip a tu jeszcze wideo... wszyscy co narzekają albo są z innych for albo go nie kupią.
    Hicior murowany, nie zapominajmy, że aps-c to filmowy full frame i pewnie nie bez kozery Canon ma w de wsparcie Windows jeśli chodzi o filmiki.
    Niech jeszcze wsadzą te filmy w 2000D ($500) to będzie jazda bez trzymanki wśród uzdolnionych aczkolwiek "biednych" amatorów filmowej sztuki w Hollywood.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Niech jeszcze wsadzą te filmy w 2000D ($500) to będzie jazda bez trzymanki wśród uzdolnionych aczkolwiek "biednych" amatorów filmowej sztuki w Hollywood.
    A przy tym - 2000D dostarczy megapikselofobom "tylko" 15mpx i ekranik 4:3...
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Kiedy zobaczyłem, że sędziują Jugole wiedziałem, że przegramy z Francją
    A kto będzie sędziował naszej Kowalczykównie?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 10-02-2010 o 15:56
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sam miałem zamiar kupić 7d wyłącznie do video, teraz być może skuszę się na 550d. W sumie zostanie coś w kieszeni a i mniej sprzętu do dźwigania. Chociaż w tym wypadku mniejsze nie zawsze znaczy lepsze, bo pewnie video na LP-E8 krócej pociągnie niż w 7d. Na razie poczekam też na pierwsze opinie odnośnie jakości obrazu i ew. innych pułapek zastawionych przez Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wobec takiego 350D, 550D to prawie jak flegszip
    550D, vel T2i, vel Rebel General?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Sam miałem zamiar kupić 7d wyłącznie do video, teraz być może skuszę się na 550d. W sumie zostanie coś w kieszeni a i mniej sprzętu do dźwigania. Chociaż w tym wypadku mniejsze nie zawsze znaczy lepsze, bo pewnie video na LP-E8 krócej pociągnie niż w 7d. Na razie poczekam też na pierwsze opinie odnośnie jakości obrazu i ew. innych pułapek zastawionych przez Canona
    Co mi osobiście nie pasuje w 550D (tyci uchwyt pomijam, w razie czego kupię gripa) to karty SD. Musiałbym mieć dwa komplety kart. Resztę jestem w stanie przeboleć. Tak czy inaczej zakup planuję na wakacje, więc może jeszcze 60D się pojawi w tym czasie
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Tylko, na litość Boską, nie zamęczaj wszystkich małą głębią ostrości w każdym ujęciu, bo się od tego robi niedobrze.
    Kto mówi o zamęczaniu W kinie jakoś nikt się nie skarży, a 35-ki maja na jasnym szkiełku zakres milimetrowy istotne jest to, że można głębią manewrować wg. uznania, kto i w jaki sposób robi z tego użytek to odrębna kwestia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamDam Zobacz posta
    Kto mówi o zamęczaniu W kinie jakoś nikt się nie skarży, a 35-ki maja na jasnym szkiełku zakres milimetrowy istotne jest to, że można głębią manewrować wg. uznania, kto i w jaki sposób robi z tego użytek to odrębna kwestia
    Kinowa 35tka ma taką wielkość klatki (i głębię ostrości) jak APS-C, o ile dobrze pamiętam
    zdRAWki
    PS, 50mm f/0.7 w filmie http://hitchwind.com/wp-content/uplo...rry-Lyndon.jpg
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamDam Zobacz posta
    A i pewnie mniejsze szumy za mniejsze sumy?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 20 z 65 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów