Strona 16 z 65 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    W absurd można obrócić wszystko. Jednak np. możliwość nagrywania filmów to bardzo przydatna sprawa. Ja noszę ze sobą często kompakta, którego tylko do nagrywania krótkich filmów używam. Zatem w lustrzance miło bym widział taką możliwość. A zwłaszcza na takim poziomie jak 550d.
    Jak ktoś uważa, że to porażka, bo lustrzanka służy do robienia zdjęć, to nie musi filmować. To nie problem.
    Ja np. nie używam podglądu GO. I nie narzekam, że mój aparat ma taką możliwość.
    to nie kwestia czy jest czy nie ma filmowanie. To kwestia tego że obecnie producenci wdrażają filmowanie zapominając troche że to nie kamera a aparat foto. A niech sobie będzie filmowanie ale na Boga, to jest dodatek a nie główna cecha.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeaMan Zobacz posta
    Najbardziej mnie zastanawia fakt możliwości nagrywania filmów i do tego jeszcze jakieś mikrofony... Przecież jest to LUSTRZANKA aparat co prawda dedykowany dla amatorów ale amatorów FOTOGRAFII a nie dla cioci Zosi co jej aparat jest wszystko mający ma tryliard Mpx nagra film a na koniec wyplecie kosz z wikliny
    osobiscie, wierze jednak w uzasadnianie zakupu lustrzanki nie samopoczuciem, a lepszymi wlasnymi zdjeciami. mnie sie penis nie zmniejsza od swiadomosci, ze ktos inny uzywa podobnego albo nawet lepszego sprzetu ode mnie

a xxxD to jak najbardziej jest amatorska seria Canona - rowniez dla cioci Zosi i wujka Mietka.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    to nie kwestia czy jest czy nie ma filmowanie. To kwestia tego że obecnie producenci wdrażają filmowanie zapominając troche że to nie kamera a aparat foto. A niech sobie będzie filmowanie ale na Boga, to jest dodatek a nie główna cecha.
    Uważasz, że 550d brakuje czegoś, jeżeli chodzi o fotografowanie? Zwłasza mając na uwadzę, że jest to puszka EL? Moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego. Podejrzewam, że 550d będzie tego dobrym przykładem.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

brakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Dla Ciebie tak. Dla mnie nie. Nie widzę możliwości, aby wszystkie potrzeby były zrealizowane w puszce EL.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

brakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Myślę, że oczekiwania ludzi wobec tego aparatu są różne. Jeszcze dwa lata temu nie wyobrażałem sobie, że lustrzanką będzie można robić ujęcia ruchome, a teraz fakt, że można dołączyć do niej zewnętrzny mikrofon, traktuję jako pozytywną zmianę. Jeszcze pół roku temu odrzucałem możliwość korzystania z lustrzanki również do filmowania - teraz - po obejrzeniu efektów takiej działalności - zastanawiam się, czy nie będzie to nawet w mojej pracy niezłe rozwiązanie. Kiedy ostatnio chodziłem po górach, spotkałem Amerykanina, który obwieszony był sprzętem (jedynej słusznej firmy). Zaczęliśmy rozmawiać, także o tym, co marketingowcy wymyślą. Oczywiście najpierw zdjęcia 3D, potem filmy 3DHD. I to pewnie w ciągu 2-3 lat.
    Możesz tego nie pamiętać, ale kiedy telefony komórkowe pojawiły się w Polsce, nikt nie myślał o SMSach. A teraz?
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Zablokowany

Domyślnie

I coz tego wszystkiego jak to nadal jest CROP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brosna Zobacz posta
    A Ty byś chciał, żeby co?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

?? Ja nie oczekuję za 900$ pełnej klatki. W każdym razie nie w najbliższej przyszłości. Na pełną klatkę mam aparat analogowy, do którego ciągle jeszcze mogę kupić filmy. Nim nie zrobię filmu HD i jest to rzeczywiście bardzo miłe. A jaka różnorodność zastosowań obiektywów!
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A po co ma być co innego?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 16 z 65 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów