Strona 53 z 65 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

550D to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa,jak dla amatora,który dopiero zaczyna zabawę w fotografię sprzęt jest rewelacyjny nawet z obiektywem kitowym.Filmy są faktycznie dobrej jakości ja swojego synka nagrywam bez autofokusa,manualne ustawienia eliminują dźwieki AF,to jest minusem dla tych co będą używać filmowania,a druga sprawa to wielkość plików przy Ful HD,są "ogromne".Jeśli chodzi o zdjęcia są świetne,po przesiadce z kompakta widać dużą różnice,wady ja ich nie widzę ale jak pisałem dopiero zaczynam,więc pewnie jeszcze nie wiem na co zwracać uwagę:-D

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roxio Zobacz posta
    (...) przy zabawie przesterem sRGB/AdobeRGB zdecydowanie lepiej wypada schemat sRGB kolory i kontrast najbardziej jest zbliżony do rzeczywistych przy AdobeRGB kolory stają się z lekka blade. (...)
    A czy przypadkiem AdobeRGB nie wypadł "Blado" ze względu na brak obsługi profilu kolory w programie, w którym oglądałeś fotkę?? Z tego, co podpowiada mi niewielkie doświadczenie, AdobeRGB traktowany jak sRGB wypada właśnie blado... To tak, nawiasem mówiąc.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NawaShibari Zobacz posta
    A czy przypadkiem AdobeRGB nie wypadł "Blado" ze względu na brak obsługi profilu kolory w programie, w którym oglądałeś fotkę?? Z tego, co podpowiada mi niewielkie doświadczenie, AdobeRGB traktowany jak sRGB wypada właśnie blado... To tak, nawiasem mówiąc.
    Tu w grę wchodzi sam schemat kolorów, AdobeRGB z natury jest bladszy i ma mniej przejść tonalnych, w tym wypadku gdy ładuję fotkę do LR3 czy PScs5/4 itd. schemat koloru jest rozpoznawany automatycznie przez program więc jego wyświetlanie nie zależy od ustawień programu.
    Opisując zapis zdjęć w aparacie w trybach AdobeRGB i sRGB porównywałem ustawienia z modelem 50D i 5DmkII i tak jak przy zapisie w AdobeRGB na 50 i 5 zdjęcie nie różni się diametralnie rozpiętością tonalną (fakt inna półka puszek) tak w tym przypadku 550D z AdobeRGB wypada dość blado.
    Przy ustawieniu sRGB na wszystkich 3 modelach rozpiętość tonalna jest zbliżona. Z tąd taka anie inna moja opinia.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roxio Zobacz posta
    Tu w grę wchodzi sam schemat kolorów, AdobeRGB z natury jest bladszy i ma mniej przejść tonalnych, w tym wypadku gdy ładuję fotkę do LR3 czy PScs5/4 itd. schemat koloru jest rozpoznawany automatycznie przez program więc jego wyświetlanie nie zależy od ustawień programu.
    Opisując zapis zdjęć w aparacie w trybach AdobeRGB i sRGB porównywałem ustawienia z modelem 50D i 5DmkII i tak jak przy zapisie w AdobeRGB na 50 i 5 zdjęcie nie różni się diametralnie rozpiętością tonalną (fakt inna półka puszek) tak w tym przypadku 550D z AdobeRGB wypada dość blado.
    Przy ustawieniu sRGB na wszystkich 3 modelach rozpiętość tonalna jest zbliżona. Z tąd taka anie inna moja opinia.
    No i się wyjaśniły moje wątpliwości... dzięki

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Dziś kupiłem 550D. Pierwsze wrażenia powalające. Gdyby ten aparat był zapakowany jak moje 40D to byłby ideał. Weekend spędzam na zabawie nową zabawką
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Podepnij do niego jakieś jasne stałki, minimum f/1.8 i napisz co i jak
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Na razie na centralnym:
    C 50 1.8 - jak na razie zero problemów.
    S 24 1.8 - jest ok, ale zbyt krótko na aparacie, żeby się cieszyć.
    C 17-55 2.8 - zero problemów.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam taki problem posiadam 550 od dwóch dni i walczę cały czas z plikami mov. Jaki program polecicie do konwersacji pliku i na jaki inny plik najlepiej to skonwersować?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

a co Ci przeszkadza w mov?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a jak program polecisz do obróbki tych plików i żeby później nagrać i odtworzyć na dvd. Generalnie mam adobe premiere pro 7 i strasznie się tnie film, może to brak jakiś kodeków, sam już nie wiem.

Strona 53 z 65 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów