Strona 30 z 65 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Uzależniony

Domyślnie

Co rozumiesz przez zamknięcie pikseli? Do tego trzeba by je jakoś przesłonić mechanicznie.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Co rozumiesz przez zamknięcie pikseli? Do tego trzeba by je jakoś przesłonić mechanicznie.
    Tak. Technologia MOS (metal-oxide-semiconductor) niejako z zasady umożliwia łączenie warstw metalicznych i półprzewodnikowych. Można zatem roboczo przyjąć, że jest w pikselu jeden tranzystor, który wystawia swoją bramkę do światła (i na którą ustawiona jest mikrosoczewka), a reszta układu pozostaje przykryta warstwą metaliczną.
    Na sygnał "global shutter" zawartość kondensatora ładowanego (albo rozładowywanego?) przez ten odkryty tranzystor - czyli zależna od ilości światła "złapanego" w trakcie ekspozycji - jest przenoszona do innego kondensatora, a potem z niego już czytana jako wartość piksela.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

...a najłatwiej byłoby zrobić elektroniczną (LCD) migawkę centralną (+ oczywiście "rolling shutter" na przetworniku) ... ale nie w systemie EOS (nie w systemie F, K, 4/3, a)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uzależniony

Domyślnie

No czasem się człowiek czegoś ciekawego dowie nawet w tak debilnym wątku jak ten

PS: Co do migawki opartej o LCD to ja dziękuję za takie rozwiązanie, za dużo by się na tym traciło.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie

Domyślnie EOS 550D - Pordęcznik użytkownika

http://media.the-digital-picture.com...ers-Manual.pdf
    Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    ...a najłatwiej byłoby zrobić elektroniczną (LCD) migawkę centralną (+ oczywiście "rolling shutter" na przetworniku) ... ale nie w systemie EOS (nie w systemie F, K, 4/3, a)
    zdRAWki
    I całe to światło, pieczołowicie kształtowane we fluorytowych, asferycznych soczewkach o ultraniskiej dyspersji, miałoby teraz wyginać się przepływając przez ciekłe kryształy?!?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://media.the-digital-picture.com...ers-Manual.pdf

I całe to światło, pieczołowicie kształtowane we fluorytowych, asferycznych soczewkach o ultraniskiej dyspersji, miałoby teraz wyginać się przepływając przez ciekłe kryształy?!?
    Myślę, że dałoby radę skorygować
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Czyli 550? Dla kogoś takiego, jak ja, komu 7D się bardzo podoba ale "żal pupę ściska" wydać 5 tysięcy i jest gotów zapłacić połowę, rezygnując z części udogodnień (bufor/fps/AF/kształt uchwytu).
    I chyba to jest pomysł Canona na ten sprzęt. Skoro 7D to podobno hit sprzedaży to mały brat będzie strzałem w dziesiątkę. Jakoś wątpię żeby ten plan nie wypalił.
    Podejrzewam też że z tego będzie wynikała niezbyt ciekawa cena tego sprzętu na starcie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ostatnio żona z nostalgią przypomniała sobie jak miło się jej używało cropa z 50mm i tak się zacząłem zastanawiać - jak 550D będzie sobie dawać radę z nie-Lkowymi stałkami, typu właśnie 50/1.4?
    Czy 18mpix na aps-c to nie będzie trochę za dużo, jeśli chodzi o możliwości optyczne tego szkła?
    Ostatnio edytowane przez sal ; 18-02-2010 o 20:38
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Prezent dla małżonki powiadasz...
    Tak to leciało na 450D: http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_50_1p4_c16/

Strona 30 z 65 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów