Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeaMan Zobacz posta
    Najbardziej mnie zastanawia fakt możliwości nagrywania filmów i do tego jeszcze jakieś mikrofony... Przecież jest to LUSTRZANKA aparat co prawda dedykowany dla amatorów ale amatorów FOTOGRAFII a nie dla cioci Zosi co jej aparat jest wszystko mający ma tryliard Mpx nagra film a na koniec wyplecie kosz z wikliny
    osobiscie, wierze jednak w uzasadnianie zakupu lustrzanki nie samopoczuciem, a lepszymi wlasnymi zdjeciami. mnie sie penis nie zmniejsza od swiadomosci, ze ktos inny uzywa podobnego albo nawet lepszego sprzetu ode mnie

a xxxD to jak najbardziej jest amatorska seria Canona - rowniez dla cioci Zosi i wujka Mietka.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

brakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Dla Ciebie tak. Dla mnie nie. Nie widzę możliwości, aby wszystkie potrzeby były zrealizowane w puszce EL.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    brakowac nie, ale przeczytaj co pisza ludzie we wczesniejszych wątkach - woleli by inne rzeczy, filmowanie jest dodatkiem do aparatu stąd jest to dla mnie funkcja tak samo "istotna" jak przycisk drukowania - którego nigdy nie użyłem nawet.
    Myślę, że oczekiwania ludzi wobec tego aparatu są różne. Jeszcze dwa lata temu nie wyobrażałem sobie, że lustrzanką będzie można robić ujęcia ruchome, a teraz fakt, że można dołączyć do niej zewnętrzny mikrofon, traktuję jako pozytywną zmianę. Jeszcze pół roku temu odrzucałem możliwość korzystania z lustrzanki również do filmowania - teraz - po obejrzeniu efektów takiej działalności - zastanawiam się, czy nie będzie to nawet w mojej pracy niezłe rozwiązanie. Kiedy ostatnio chodziłem po górach, spotkałem Amerykanina, który obwieszony był sprzętem (jedynej słusznej firmy). Zaczęliśmy rozmawiać, także o tym, co marketingowcy wymyślą. Oczywiście najpierw zdjęcia 3D, potem filmy 3DHD. I to pewnie w ciągu 2-3 lat.
    Możesz tego nie pamiętać, ale kiedy telefony komórkowe pojawiły się w Polsce, nikt nie myślał o SMSach. A teraz?
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Zablokowany

Domyślnie

I coz tego wszystkiego jak to nadal jest CROP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brosna Zobacz posta
    A Ty byś chciał, żeby co?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

?? Ja nie oczekuję za 900$ pełnej klatki. W każdym razie nie w najbliższej przyszłości. Na pełną klatkę mam aparat analogowy, do którego ciągle jeszcze mogę kupić filmy. Nim nie zrobię filmu HD i jest to rzeczywiście bardzo miłe. A jaka różnorodność zastosowań obiektywów!
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A po co ma być co innego?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A po co ma być co innego?
    ano po to aby bylo normalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ano po to aby bylo normalnie
    Normalnie tzn. jak? APS-C jest takim samym formatem jak wszystkie inne? Co jest takiego normalnego w 24x36? Droższe szkła?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów