Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: obiektyw do zdjęć w ruchu

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FlyTech Zobacz posta
    A jeżeli byśmy wzięli pod uwagę Canon Zoom Lens EF 75-300mm 1: 4-5.6 III ,czy raczej zły pomysł ??
    Wg mnie raczej zły pomysł. Szukaj czegoś z USM. Najlepiej 70-200 4 L , ostatecznie 100-300 4.5-5.6 USM.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wg mnie raczej zły pomysł. Szukaj czegoś z USM. Najlepiej 70-200 4 L , ostatecznie 100-300 4.5-5.6 USM.

Hmmmmmm.... w zdjęciach "statycznych" kiedy helikopter jest w zawisie szybkość AF ma piątorzędne znaczenie. W zdjęciach dynamicznych szybkość celu jest tak duża, że mało który aparat i obiektyw za tym nadąży. Może 1d mk4. Nie wiem bo nie posiadam. Przy dużej dynamice i tak stara metoda "ustawić odległość w manualu i czekać aż obiekt wleci w GO" jest dalej najlepsza. I tu szybkość AF też jest bez znaczenia. To jest problem fotografowania kuli karabinowej w locie a nie sportu. Problem zbliżony do nadążenia AF za krążkiem na meczu hokejowym. Szybkości zbliżone i rozmiary vs odległość też. Te modele nie latają spokojnie i nie daje się ich prowadzić obiektywem - zwłaszcza jak latają w 3D.

FlyTech. Nie wydawał bym kasy na 70-300 IS posiadając 75-300. W granicach 1500 zł nic lepszego nie znajdziesz. 70-200 to zawracanie głowy. 100-400 trzy razy przekracza budżet.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 08-02-2010 o 11:24

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów