satriani czytnik sie sam "znajdzie"
wystarczy go wpiąć w usb
satriani czytnik sie sam "znajdzie"
wystarczy go wpiąć w usb
driver, problem w tym że nie mam możliwości po zamontowaniu w zatoczce 3,5' wypinać czytnika, mogę go oczywiście wyjąć, kupić przedłużacz usb włączać i wyłączać wtyczkę - ok. Pytałem o to czy z czytnika można wyjmować i wkładać karty bez obawy o jej uszkodzenie![]()
a może tak przez analogię: urządzenie zainstalowane i podłączone np: CD przy wymianie płytki nie wymaga odinstalowania ani restartu. Więc i to, jeżeli jest instalowane na płytę przez złącze też nie wymaga - można śmiało wymieniać karty!!!! Na kompach się znam dobrze bo je skłądam i naprawiam jak trzeba. Pozdro
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
koledzy wyżej napisali juz na ten temat. wiec chyba mozesz
ja mam czyt na usb i jak go wypne bez zatrzymania to system mi "drze morde" ze coś tam zle robie. ( winn 2000 )
wpinac mozesz na 100 % w "locie". co do wypinania. ? poza komunikatem u mnie sie nic nie stało.
Nie ma potrzeby wylaczania komputera czy tez usuwania czytnika i wyszukiwania go ponownie. Sam mam kilka takich i zmieniam karty kiedy tylko mam ochote badz potrzebe. Warunkiem takiego dzialania jest posiadanie windowsa XPPod w2k bez wzgledu na to czy w2k sp4, sp3, w2k AS potrafia wystapic bledy objawiajace sie nieskasowaniem przeniesionych na dysk twardy zdjec. Po wyciagnieciu karty na nieodmontowanym czytniku zaraz po operacji kasowania nadal potrafia na niej byc (operacja wykonywana jest z opoznieniem). Pod XP nigdy mi sie cos takiego nie przydazylo.
dziękujęmoja obawa wynikała z analogii do info jakie producent aparatu umieszcza w instrukcji o wkładaniu i wyjmowaniu karty do włączonego aparatu. Jeśli mówisz, że masz taki czytnik i u ciebie wszystko jest w porządku od dłuższego czasu to ok. Dzięki za info
taka analogia to o kant d... Moznaby podobnie rozumowac: kupilem kontroler IDe wiec moge dyski odlaczac/podlaczac. ale nie zmienia to faktu, ze pewnie masz racje.Zamieszczone przez Hipek
Tak Tomaszu mam rację, bo CDROM jest jak czytnik masowym urządzeniem magazynującym, które może być rekonfigurowane w czasie pracy kompa - a niestety dysk HDD to już inna sprawa: to tak jakbyś chciał wymieniać całego CDROMa w czasie pracy kompa i ....czuć swąd.....
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
tomek - no fakt
przetestowałem i faktycznie gra, dzięki jeszcze raz . Po włożeniu CF do czytnika przy włączonym kompie win po prostu pyta co ma zrobić i jakim softem zgrać zdjęcia. Kartę wyjmuję wkładam nową i procedura się powtarza... i po co tyle krzyku?...nie wiem...![]()