Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ładowanie kart do czytnika

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

driver, problem w tym że nie mam możliwości po zamontowaniu w zatoczce 3,5' wypinać czytnika, mogę go oczywiście wyjąć, kupić przedłużacz usb włączać i wyłączać wtyczkę - ok. Pytałem o to czy z czytnika można wyjmować i wkładać karty bez obawy o jej uszkodzenie

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

satriani czytnik sie sam "znajdzie"
    wystarczy go wpiąć w usb

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

a może tak przez analogię: urządzenie zainstalowane i podłączone np: CD przy wymianie płytki nie wymaga odinstalowania ani restartu. Więc i to, jeżeli jest instalowane na płytę przez złącze też nie wymaga - można śmiało wymieniać karty!!!! Na kompach się znam dobrze bo je skłądam i naprawiam jak trzeba. Pozdro
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Domyślnie

dziękuję moja obawa wynikała z analogii do info jakie producent aparatu umieszcza w instrukcji o wkładaniu i wyjmowaniu karty do włączonego aparatu. Jeśli mówisz, że masz taki czytnik i u ciebie wszystko jest w porządku od dłuższego czasu to ok. Dzięki za info

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satriani
    dziękuję moja obawa wynikała z analogii do info jakie producent aparatu umieszcza w instrukcji o wkładaniu i wyjmowaniu karty do włączonego aparatu. Jeśli mówisz, że masz taki czytnik i u ciebie wszystko jest w porządku od dłuższego czasu to ok. Dzięki za info
    karty do wlaczonego aparatu nie wlozysz, bo otwarcie drzwiczek odcina prad.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

tomek - no fakt

przetestowałem i faktycznie gra, dzięki jeszcze raz . Po włożeniu CF do czytnika przy włączonym kompie win po prostu pyta co ma zrobić i jakim softem zgrać zdjęcia. Kartę wyjmuję wkładam nową i procedura się powtarza... i po co tyle krzyku?...nie wiem...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipek
    a może tak przez analogię: urządzenie zainstalowane i podłączone np: CD przy wymianie płytki nie wymaga odinstalowania ani restartu. Więc i to, jeżeli jest instalowane na płytę przez złącze też nie wymaga - można śmiało wymieniać karty!!!! Na kompach się znam dobrze bo je skłądam i naprawiam jak trzeba. Pozdro
    taka analogia to o kant d... Moznaby podobnie rozumowac: kupilem kontroler IDe wiec moge dyski odlaczac/podlaczac. ale nie zmienia to faktu, ze pewnie masz racje.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

koledzy wyżej napisali juz na ten temat. wiec chyba mozesz
    ja mam czyt na usb i jak go wypne bez zatrzymania to system mi "drze morde" ze coś tam zle robie. ( winn 2000 )
    wpinac mozesz na 100 % w "locie". co do wypinania. ? poza komunikatem u mnie sie nic nie stało.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie ma potrzeby wylaczania komputera czy tez usuwania czytnika i wyszukiwania go ponownie. Sam mam kilka takich i zmieniam karty kiedy tylko mam ochote badz potrzebe. Warunkiem takiego dzialania jest posiadanie windowsa XP Pod w2k bez wzgledu na to czy w2k sp4, sp3, w2k AS potrafia wystapic bledy objawiajace sie nieskasowaniem przeniesionych na dysk twardy zdjec. Po wyciagnieciu karty na nieodmontowanym czytniku zaraz po operacji kasowania nadal potrafia na niej byc (operacja wykonywana jest z opoznieniem). Pod XP nigdy mi sie cos takiego nie przydazylo.

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

Tak Tomaszu mam rację, bo CDROM jest jak czytnik masowym urządzeniem magazynującym, które może być rekonfigurowane w czasie pracy kompa - a niestety dysk HDD to już inna sprawa: to tak jakbyś chciał wymieniać całego CDROMa w czasie pracy kompa i ....czuć swąd.....
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów