witam
nie wiem na jaki tor sie wybierasz, ale np na Silverstone na ktorym bylem
masz mozliwosc podejscia w niektorych miejscach pod sama bande oddzielajaca od toru, pozniej jeszcze tylko jedna siatka i tor (moze z 2.5m od asfaltu i z 5m od przejezdzajacych bolidow); jesli masz bilet na numerowana trybune z miejscowka - bez problemu wpuszcza Cie na 'otwarta' trybune i tam nie ma cisnienia - mozna chodzic i spacerowac do woli szukajac kadrow
co do ogniskowych to nawet 400mm do niektorych ujec bylo mi malo (naFF) - jakies fajne wyjscie z zakretu i przydaje sie dluzszy zakres, wyscig trwa jednak calkiem dlugo i jak emocje pierwszych paru okrazen opadna i ludzie usiada, ew zaczna rozgladac sie za jakims jedzeniem/piciem to bez problemu mozna spacerowac wzdluz toru szukajac dobrych miejsc na zdjecia;
na Silverstone padal wtedy deszcz, tak ze za jasno nie bylo i byl maly problem z czasami - mimo ze najciemniesze szklo mialem f4.
generalnie seria, srodkowy punkt a w domu kasownie i kadrownie
moja rada to przez pierwsze 20 min i 10 przejazdow samochodow obok Ciebie - odloz aparat i ogladaj, daj ludziom ochlonac, bo Cie wczesniej nigdzie nie przepuszcza a pozniej do dziela
aaaaaaaaaa i zapomnial bym o najwazniejszym - zabiez ze soba stopery :wink: