Syfy z matrycy spróbuj usunąć zwykłą gruszką dla niemowląt tylko przypadkiem nie dotkinij matrycy. U mnie pomogło i znów jest czysciutkoZamieszczone przez stdanielo
Syfy z matrycy spróbuj usunąć zwykłą gruszką dla niemowląt tylko przypadkiem nie dotkinij matrycy. U mnie pomogło i znów jest czysciutkoZamieszczone przez stdanielo
krs76, chyba nie zrozumiales ironii.
BTW, zamienie M42 Takumara SMC 50mm f1.4 na Canona AF 50mm, f 1.8![]()
No chyba sobie zartujeszZamieszczone przez krs76
Pewnie fotografowales centralnie pod swiatlo bez oslony i zawaliles zdjecia. 50/1.8 moze nie pracuje jakos super pod slonce ale napewno lepiej niz kit.
p.s. Aha i nie zakumales ironii stdanielo
Ostatnio edytowane przez McKane ; 23-10-2005 o 12:56
Słońce miałem albo z boku albo z tyłu ...To prawda fotografowałem bez osłony ale dla porównania założyłem obiektyw 28-135 i jakość zdjęć a raczej ich ostrość była bez prównania ...Zamieszczone przez McKane
P.s .: tak wychodzi na to że nie skumałem...![]()
Ja proponuje jednak powtorzyc testy bo to co piszesz to po prostu nieprawda. Byc moze zdjecia skaszanil filtr UV i bliki na nim powstajace, byc moze jakies inne odbicie, problemy z samym szklem, zbyt duzy otwor przyslony ale napewno nie jest to przypadlosc wszystkich egzemplarzy przynajmniej ja tego nie zauwazylem u siebie.
Najlepiej byloby gdybys wrzucil przykladowa fotke bo wtedy byloby latwiej rozmawiac
Zamieszczone przez McKane
Wrzucam przykładową fotkę wykonaną 50mm i 28-135mm http://www.serav.type.pl/Przykładowe%20foto.jpg
Jescze raz link wysyłam bo cos skociłem za pierwszym razem http://www.serav.type.pl/foto.jpg
W przypadku tego pierwszego to tak jakby brak ostrości na dziewczynie, co niekoniecznie jast winą obiektywu
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Napewno nie jest to FF albo BF ponieważ aparat już zaliczył kalibrację body z tym obiektywemZamieszczone przez Robson01
Zamieszczone przez Ramirez
Ramirez, pierwsza część mojej wypowiedzi to żart, kto nie zrozumiał to szkoda, pod koniec wypowiedziałem się na temat obiektywu. Więc chyba na temat. Poza tym, zdażają się posty, do których odpowiedzi zupełnie mijają się z tematem. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że nasze sprzęty służą bardziej do fotografowania niż robienia testów. Około 15 lat fotografuję analogowo i w życiu się nie zastanawiałam, nad FF czy BF, teraz wystarczy zgrać zdjęcie do kompa, powiększyć na monitorze do 100% i już można się załamać, bo się jakiś pyłek pokaże czy nie daj Boże jakaś nieostrość przesunięta nierównomiernie. Fotografując cyfrówkami za łatwo możemy analizować zdjęcie i zawsze ktoś znajdzie jakąś niedoskonałość.
A obiektyw polecam, za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie do Canona, no chyba że manuala z redukcją ale to już temat na osobny wątek.
Pozdrawiam
Daniel