Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Canon EF-S 15-85 vs 18-200

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Wyznaje zasadę, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. 17-85 jakoś mi nie leżał, wolałem 18-55 IS, dlatego myślałem, że dodają 2mm nie dając nic w zamian. Pozatym nie sądziłem, że kosztuje 2.500zł
    Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem szerszego kąta tak do 1k zł. Teraz poważnie zastanawiam się czy nie sprzedać starego kita+ sigma 24-70 f2.8, dołożyć i wymienić na 15-85.

A f4.5 do ilu trzyma?
    f4.5 do około 35mm.

Ten szeroki kąt na cropie to zmora... potrzebny częściej niż tele, a zawsze jakiś kaleki. Przez dłuższy czas chodził mi po głowie C10-22, ale wydawał mi się kosmicznie drogi w stosunku do liczby zdjęć które bym nim robił. Potem myślałem o nowym Samyangu - tyle, że to wyszło by niewiele taniej, stałka (chociaż światło niezłe) ale manual... za stary jestem na takie rzeczy.

Może nie powinienem tego tutaj mówić, ale w pewnym momencie pomyślałem nawet o pewnym obiektywie na N zaczynającym się od 16mm, bo puszkę do niego niby miałbym

15-85 niesamowicie mi przypasował z tym szerokim zakresem. Gietrzy pisał, 15mm uzależnia, potwierdzam.

Chyba już podjąłem decyzję, niestety będzie ona mocno kosztowna... i realizowalna w dłuższej perspektywie ze względów budżetowych. Przetestuję Sigmę 20/1.8, 70-200L/4 i wysokie ISO w nowych Canonach (edit: po namyśle - chyba w odwrotnej kolejności realizacji)
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 10-02-2010 o 02:28
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów