Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mieszany widok

zbichuu
    Guest

Domyślnie kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przede wszystki dziękuję wszystkim za pomoc i radę przy dokonywaniu wyboru, a raczej w utwierdzeniu się o słuszności już wyboru dokonanego !

a oto co mam:

- canon 10d
    - tamron 28-75/2.8 XR Di LD
    - canon 50 II/1.8
    - canon speedlite 550 EX
    - CF 2 giga
    - data-bank 30 giga z lcd (3 cale)
    - parę drobiazgów po starym sprzęcie - filtry, stojawka, torebka pasujaca jak ulał do canonca i lampki

wydałam majątek ale uwaga:

za canona body zapłaciłem trutu trutu tu tu:
    5500 zł
    słownie: pięć tysiecy pięćset
    jest to zdecydowanie taniej niż zapowiadałem w moim poprzednim poście. z tamtej oferty nie skorzystałem, bo pojawiła się nowa super oferta
    jest z usa pochodzenia, nowiutki, pachnący i tylko kabelek sieciowy do ładowareczki musiałem wymienić za 2 zł. kosztowałem zatem mój canon body 5502 zł

za canona 50 (nowy) dałem 400 zł
    za lampkę (nową) dałem 1490 zł
    za tamrona dałem 1600 zł

prawdziwy majątek wydałem na kartę i data-bank. ale mam nadzieję że warto

pozdrawiam wszystkich i zmieniam podpis

ps. chcę dokupić drukarkę termosublimacyjną canona 300 ale nie wiem czy warto. miałem kiedyś drukareczkę termo sony XV55 ale sprzedałem ją korzystnie sprzedając cyfrówkę sony. Jeśli ktoś ma opinię o canonie 300 (lub 200) to proszę uprzejmie o prezentację tychże, bo mam okazję kupić bardzo tanio

Domyślnie

z tego co czytalem w fachowych czasopismach i z wyliczen jakie kiedys poczynilem to nie kalkuluje sie drukowac w domu. Lepiej dawac do labu. Taniej i lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Re: kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat Zamieszczone przez zbichuu
    Przede wszystki dziękuję wszystkim za pomoc i radę przy dokonywaniu wyboru, a raczej w utwierdzeniu się o słuszności już wyboru dokonanego !

a oto co mam:

- canon 10d
    - tamron 28-75/2.8 XR Di LD
    - canon 50 II/1.8
    - canon speedlite 550 EX
    - CF 2 giga
    - data-bank 30 giga z lcd (3 cale)
    - parę drobiazgów po starym sprzęcie - filtry, stojawka, torebka pasujaca jak ulał do canonca i lampki

wydałam majątek ale uwaga:

za canona body zapłaciłem trutu trutu tu tu:
    5500 zł
    słownie: pięć tysiecy pięćset
    jest to zdecydowanie taniej niż zapowiadałem w moim poprzednim poście. z tamtej oferty nie skorzystałem, bo pojawiła się nowa super oferta
    jest z usa pochodzenia, nowiutki, pachnący i tylko kabelek sieciowy do ładowareczki musiałem wymienić za 2 zł. kosztowałem zatem mój canon body 5502 zł

za canona 50 (nowy) dałem 400 zł
    za lampkę (nową) dałem 1490 zł
    za tamrona dałem 1600 zł

prawdziwy majątek wydałem na kartę i data-bank. ale mam nadzieję że warto

pozdrawiam wszystkich i zmieniam podpis

ps. chcę dokupić drukarkę termosublimacyjną canona 300 ale nie wiem czy warto. miałem kiedyś drukareczkę termo sony XV55 ale sprzedałem ją korzystnie sprzedając cyfrówkę sony. Jeśli ktoś ma opinię o canonie 300 (lub 200) to proszę uprzejmie o prezentację tychże, bo mam okazję kupić bardzo tanio
    SUUUUPER

jest się czym onanizować

mam nadzieję, że na tym jednak nie poprzestaniesz i jakieś zdjęcia także będziesz robił, tzn coś więcej niż kwiatki podczas weekendowej wycieczki na działkę

P.S.

jakiego tanka kupiłeś?

ja dalem za coś co się nazywa Image Tank III z HDD Segate 40 GB 850 zł...

zbichuu
    Guest

Domyślnie

ten mój tank to bardzo specyficzne urządzenie
    jak napisałem, ma wyświetlacz lcd i fajny aukumulator (bardzo pojemny). w środku jest dysk 2,5 calowy

a skąd on jest ?
    z chin

kupiłem go od najprawdziwszego chińczyka z najprawdziwszych chin, który zupełnie nie wiem czemu nawiedził nasz kraj; jemu to urządzenie się znudziło choć jest prawie nowe
    czyta wszystko a na wyświetlaczy można obejrzeć zdjęcia a nawet wyświetlić film w avi i paru innych formatach

chodzi pięknie i mam tylko nadzieję że się nie zepsuje, bo trzeba byłoby je wtedy wyrzucić na śmieci

Domyślnie

czyta wszystko a na wyświetlaczy można obejrzeć zdjęcia a nawet wyświetlić film w avi i paru innych formatach
    teraz wiem czemu kosztowało majątek... :wink:

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gratuluje zakupu. Czekamy na jakies pierwsze fotki
    dSLR + coś tam...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiblue
    Czekamy na jakies pierwsze fotki
    Oj. Wy wszyscy jacyś zboczeni jesteście :-). Tylko byście fotki oglądali... Dajcie spokój...
    Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
    lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
    w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zaloze sie ze nie czyta *.CRW a z dzwiekow np .ogg :>

Mam tez z wyswietlaczem... z filmow czyta tylko .mpg , muzyke tylko .mp3 a obrazki tylko .jpg , tak wiec radze zajrzec do instrukcji na liste obslugiwanych formatow plikow, bys sie kiedys nie zdziwil .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novaczek
    Cytat Zamieszczone przez santiblue
    Czekamy na jakies pierwsze fotki
    Oj. Wy wszyscy jacyś zboczeni jesteście :-). Tylko byście fotki oglądali... Dajcie spokój...
    no pewnie, po co to komu

sprzęcik tak ładnie na półeczce wygląda przecież...

zbichuu
    Guest

Domyślnie

Zaloze sie ze nie czyta *.CRW a z dzwiekow np .ogg :>

Mam tez z wyswietlaczem... z filmow czyta tylko .mpg , muzyke tylko .mp3 a obrazki tylko .jpg , tak wiec radze zajrzec do instrukcji na liste obslugiwanych formatow plikow, bys sie kiedys nie zdziwil
    czemu mam się zdziwić ? mnie w ogóle bardzo ciężko zdziwić, tak już mam

a zdziwisz się pewnie Ty, bo czyta z obrazków np. tiff-y i jeszcze 15 innych formatów, których w większości w ogóle nie znam (nawet jakiś fqqd czy coś)
    z obrazków latających czyta avi, mpg i znowu coś z 10 formatów, których w większości nie znam
    z muzyczki nie czyta dla odmiany mp3, ale na cholerę mi to. od tego jest iriver (żony) i ipod mój. Kto by tam cegłę pod pachą nosił
    ponieważ to najprawdziwsze chińskie jest, żona mnie straszy ze teraz ten chińczyk nas podsłuchuje a potem na podstawie rozmów naszych (wieczorne polaków rozmowy) sporządzi raport dla pekinu o nastrojach w polskich społeczeństwie. A ostatnio jak widzę ten okrąglak w centrum warszawy wraz z jego zawartością, to mnie diabli biorą i coś tam z pewnością ostatnio chlapnąłem niepatriotycznie. a jak już pekin oceni że nastroje są bardzo podłe, to wtedy te nieznane mi formaty zmaterializują sie w piątą chińską kolumnę i będziemy mieli rewolucję kulturalną

a zdjęcia są super, extra i w ogóle
    i nie dam ich do ogląnia - przynajmniej na razie - bo głównie potretuję rodzinę. Żona się nie zgadza na publikację wizerunku, a jeśli chodzi o córkę, to pewnie domyślacie się dlaczego zdjęć jej buźki nie zamieszczę w necie takie czasy psiakrew, że nie wiadomo czym się jeden profesor psychologii z drugim dyregentem chłopięcego chóru będę podniecać

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów