Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Migawka do 10D - cena i gdzie wymienić ?

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie Migawka do 10D - cena i gdzie wymienić ?

Witam.
    Mam małe pytanko związane z wymianą migawki w 10D. Ponieważ pilnie poszukuję takowego korpusu taka informacja jest dla mnie ważna.

Gdzie oprócz serwisu Canona w Warszawie (Żytnia) (koszt usługi - 630 zł), można wymienić migawkę ? Czy cena ta jest stała w całej Polsce ?

Tak naprawdę informacja znaleziona na forum, że koszt jest niewielki jest wyssana z palca. Chyba, że ktoś ma "chody" w serwisie i dzięki temu niższe ceny. Nie wiem dlaczego problem żywotności migawki, jaki poruszany jest na forum dotyczy wyłącznie modelu 10D. Czyżby wadliwa konstrukcja ? A co z 30D, 60D ?

Dziękuję za odpowiedzi,
    Krzysztof

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przypuszczam ze ilosc watkow poruszajacych wymiane migawki w 10D jest spora ze wzgledu na ilosc egzemplarzy wyprodukowanych. O ile pamietam, D30 na swiecie wyprodukowano 1000/miesiac przez poltora roku, D60 wiecej, ale najwiecej 10D.

Piotrek T.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Gdzie oprócz serwisu Canona w Warszawie (Żytnia) (koszt usługi - 630 zł), można wymienić migawkę ? Czy cena ta jest stała w całej Polsce ?
    Tylko autoryzowany serwis Canona ma sprzet, narzedzia, przeszkolenie by to zrobic.
    Jesi jakis nieautoryzowany serwis ci to zaproponuje - twoje ryzyko ale koszt zle wykonanej naprawy tego typu moze przewyzszyc nieco te standardowe 630zl.

Aha... autoryzowany serwis Canona jest w Polsce tylko jeden.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Tak naprawdę informacja znaleziona na forum, że koszt jest niewielki jest wyssana z palca.
    Nie wiem gdzie szukałeś, ale z tego co pamiętam, była na forum mowa kilka razy, że migawka do 300D kosztuje 400PLN z wymianą. Więc 640PLN nie jest jakoś kosmicznie różne od tej ceny, a model wyższy. (Choć kurczę migawka na pewno jest ta sama ) Ja bym sprawdził przez sieć serwis w Berlinie. Blisko i być może taniej.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów