Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 40D - "wibrujące" lustro

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

@ RedWine, piast9 - uzywam dwoch podstawowych szkiel - 17-55 2.8 IS i 70-200 2.8 IS i z kazdym z nich problem sie pojawia. Ten defekt w ogole mam od niedawna, wczesniej problemow raczej nie bylo, poza sporadycznymi problemami na stykach: krotki obiektyw-aparat.
    Aha, aparat jest dosc mocno eksploatowany, mam go ponad 2 lata, robie srednio jakies 1000 zdjec tygodniowo, wiec nie zdziwie sie, jesli po prostu ktorys z elementow sie wyrobil. Niebawem kupuje 5DMkII, ale chcialbym, zeby to body mi sluzylo, jako backup.
    @Vitez - tak, jak pisalem - aparat byl w serwisie. Nie na Zytniej, ale w BT Foto. Problem sie zmniejszyl (lustro rzadziej wibruje), ale caly czas istnieje. Stad moje pytanie na forum, z nadzieja ze moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal. Ostatecznie moze faktycznie oddam go na Zytnia i tam mi cos poradza.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobonk Zobacz posta
    @Vitez - tak, jak pisalem - aparat byl w serwisie. Nie na Zytniej, ale w BT Foto.
    Serwis serwisowi nierówny.

Ostatecznie moze faktycznie oddam go na Zytnia i tam mi cos poradza.
    Oficjalne serwisy od nieoficjalnych różnią się głównie dostępem do materiałów serwisowo-szkoleniowych, a więc wyszkoleniem pracowników, oraz dostępem do części zamiennych. Tak więc kierunek Żytnia/Berlin wydaje się być całkiem słuszny.

Uprawnienia umieszczania postów