Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
A sprawa z laptopem jest skomplikowana-producent nie robi żadnego problemu z naprawą, jak się okazało po moim prywatnym dochodzeniu laptop wogóle do nich nie trafia...
Sprawa wygląda podobnie do mojej z przed kilku lat.
Kupiłem kamerę w sklepie MaxMedia, nie podbijając gwarancji, bo "ma Pan na to rok, nie ma problemu". Kamera zepsuła się po 8 miesiącach więc udaje się do sklepu, a sklepu nie ma Zatem szukam Panasonic Polska, dzwonię i pytam co z tym zrobić, paragon jest, gwarancja jest, pieczątki nie ma. Miły pan kazał przyjsc. Po wstępnych oględzinach, pan dyrektor (się okazało, przypadkiem) nagle drygnął i zapytał, czy moze zabrac kamerę na kilka minut. Wrócił po 15-stu z informacją, że na szczęscie ta kamera nie figuruje wśród "kradzionych", ale oficjalnie nie miała prawa znaleźć się w Polsce, co więcej w Europie - Nr seryjny wskazywał na dystrybucję na inny kontynent.
Gwarancję mi podbito i przedłuzono, ale wniosek taki, że bywają sprzedawcy, którzy wchodza w posiadanie sprzętów w rózny dziwny sposób, czasami nie zgodny z zasadami oficjalnej dystrybucji. Może Twój lapek również.

Z drugiej strony, możliwe, że padłes ofiarą nieuczciwego sprzedawcy, a nie firmy jako takiej. Kiedyś na allegro, pracownik firmy Komputronik licytował z innego konta na aukcji, w której brałem udział, a którą sam wystawił z ramienia Komputronika. Kiedy skojarzyłem fakty i zacząłem pisac do zarządu firmy (adresy email znalazłem w sieci i pisałem bezpośrednio), sprawe załatwiono zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Ja bym tematu nie odpuścił, łacznie ze zgłoszeniem do prokuratury, jeśli cokolwiek okaże sie niezgodne z prawem. Mam straszną alergię na oszustów.