Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 79

Wątek: towar macany nalezy do macanta

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

[

PS: Nie, nie jestem sprzedawcą w sklepie fotograficznym. Po prostu staram się nie mieć klapek na oczach. Wystarczająco dużo egoistów widzę na codzień.[/QUOTE]

No właśnie o to miałem zapytać - cz Ty tak z urzędu czy społecznie. Jak społecznie jednak, to życzę udanych zakupów ( do pierwszego wyrolowania przez jakiś "uczciwy" sklep - o czym piszę nie teoretycznie, bo mnie się zdarzyło w takim "markowym" właśnie)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie chce mi się wierzyć, żeby sklep był w stanie udźwignąć finansowo zakup każdego modelu korpusu (nowy model co rok, dwa lata pewnie), obiektywu etc tylko po to, żeby można go było obejrzeć (no bo sprzedać już po tej cenie się nie godzi skoro "macany" i nie mówimy tu o zajechanym sprzęcie wystawowym). To są setki tys. zł. i nie wierze, że jest do do udźwignięcia dla przeciętnego sklepu foto w Polsce. Idąc dalej tym tropem każdy sklep z odzieżą powinien z automatu przyznawać rabat na przymierzone rzeczy razem z adresem dermatologa, jakby nie patrzeć nie wiesz ilu przed Tobą, którzy przymierzali buty, które właśnie także mierzysz miało grzybicę. Ile razy rozmawiałeś o obniżce (bo towar macany) ze sprzedawca kupując buty czy spodnie?

Tak jak napisał mój poprzednik, widzisz tylko jedną stronę medalu i prezentujesz tylko roszczeniową postawę. Ty się naciąłeś, inni (w tym ja) kupili zapewne macany i służy bez problemu.

Coś już napisał

Domyślnie

Ciekawe ile jest marży ? Poza tym sklep zbywa nie tylko aparaty ... Oczywiste, że gdybyśmy zarabiali więcej, taki aparat, wybór, nie byłby aż takim problemem, wchodzę przymierzam kupuję, od razu bez kilkakrotnego podchodzenia do tematu. A swoją drogą, ciągle mam "ciśnienie" na nowy sprzęt ... Zamiast jeszcze bardziej skupić się na zdjęciach i technice. Jeszcze kilka lat temu marzyłem o mojej trzysta pięćdziesiąteczce

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Niestety nie mają. Oprocentowanie wynosi 1% miesięcznie. W zależności na ile rat chcesz (10 rat = 10%). Chyba, że coś się zmieniło ostatnio to niech koledzy poprawią
    Ze strony RTV Euro AGD
    "Raty 30x0%"
    Skorzystaj ze specjalnej oferty EURO i kup telewizor lub inny sprzęt w nieoprocentowanych, super niskich ratach bez zbędnych formalności!
    Niniejszą ofertą promocyjną nie został objęty sprzęt komputerowy, za wyjątkiem wybranych modeli laptopów. Sprawdź szczegóły!
    Jest to oferta promocyjna, dostępna czasowo, w terminach ogłaszanych w sklepach i reklamach:
    * koszty rat - 0 zł, płacisz tylko cenę produktu!,
    * wysokość miesięcznej raty - 1/30 ceny produktu,
    * liczba miesięcznych rat - 30,
    * termin rozpoczęcia spłat - po miesiącu od daty zakupu,
    * wysokość wpłaty w dniu zakupu - 0 zł.
    Przykład: produkt kosztuje 1.500 zł, spłacasz 30 miesięcznych rat po 50 zł (RRSP - 0%).
    W razie utraty pracy, poważnej choroby lub nieszczęśliwego wypadku nie musisz się martwić o spłatę Twojego kredytu. Skorzystaj z dobrowolnego ubezpieczenia!
    Sprawdź jakie są wymagane dokumenty."

Prawda jest taka że wciskają ci ubezpieczenie które nie jest obowiązkowe.
    Jeżeli będą ci chcieli wcisnąć na siłę i powiedzą że bez ubezpieczenia się nie da to dzwonisz ze sklepu tu: "zadzwoń pod numer 0 22 57 38 100 - Sekretariat" i prosisz żeby pani cię połączyła z kimś kto ci wyjaśni dlaczego na stronach internetowych kłamią. I że chcesz złożyć skargę/zażalenie.

Sprawdzone - działa ))

A gdyby mimo to nie udało ci się wywalczyć 30x0% wtedy piszesz pismo do rzecznika konsumentów )) adresy w sieci
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Ze strony RTV Euro AGD
    "Raty 30x0%"
    Ale my tu piszemy o ratach w FJ a nie w EuroAGD
    Co do Euro to wiem, że cudują z ubezpieczeniem ale "silna" postawa i miękną
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Wydaje mi się, że należy się cieszyć, ze są takie sklepy, w których jest możliwość, by wypróbować sprzęt przed zakupem.
    Co do FJ to w moim mieście ja sobie chwalę ten sklep. Pomimo tego, że nie kupiłem nic u nich to polecam. Nigdy nie zapytali się mnie "kupuję czy oglądam". Zawsze bez problemu - jeśli tylko mieli - udostępniali sprzęt.
    A co do próbowania/testowania, to wg mnie przy trwałości rzędu set tysięcy klatek nic się nie stanie z aparatem czy też obiektywem, jak będzie miał na koncie kilkaset klatek.
    Ostatnio edytowane przez Pretender ; 04-02-2010 o 12:53

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Jest w tym ziarno prawdy i przyznaję kobiecie rację Wszyscy chodzimy zmacać do sklepów a kupujemy w necie, szczególnie te droższe zabawki...
    ja bym nie uogólniał
    osobiście w internecie nie kupuję niczego w cenie powyżej 1000 zł.
    wszystkie aparaty i obiektywy kupiłem w sklepie nieinternetowym i tylko w dwu przypadkach ceneo pokazało niższą cenę - różnica 200 zł za obiektyw za który zapłaciłem 5800 i 180 zł za aparat za który zapłaciłem 3900. Gdyby od różnicy odjąć koszty przesyłki i wycenić ewentualne możliwe problemy polegające na możliwości uszkodzenia sprzętu podczas transportu, nie działającego egzemplarza i związanego z tym odsyłania i czekania na nowy to uważam że zapłaciłem znacznie mniej niż najtańsza oferta internetowa ))
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Ale my tu piszemy o ratach w FJ a nie w EuroAGD
    sorry nie doczytałem
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 04-02-2010 o 12:52 Powód: Automerged Doublepost
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pretender Zobacz posta
    Co do FJ to w moim mieście ja sobie chwalę ten sklep. Pomimo tego, że nie kupiłem nic u nich to polecam. Nigdy nie zapytali się mnie "kupuję czy oglądam". Zawsze bez problemu - jeśli tylko mieli - udostępniali sprzęt.
    Ja również sobie cenię FJ (kupowałem u nich C400D, 40D, 50D, 4 karty Sandiska, lampę i eneloopy, klika toreb na graty) i zawsze miła i fachowa obsługa.
    Jednego czego wg mnie im brak to towaru (szkieł canona) z wyższej półki cenowej - ale to już inna historia
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Czacha nie wiem jaką politykę cenową ma Fotojoker (czy ceny są identyczne we wszystkich punktach sprzedaży czy nie) ale bynajmniej w każdym fotojokerze jakim byłem nie opłacało się kupić nic poza jakimiś kompaktami. (No i ew. body 40d). Może kiedyś było lepiej.

Co do wyższych półek jeżeli chodzi o szkła to np. we Wrocławiu w Fotocentrum No1 na rynku można dostać bardzo dużo po całkiem dobrych cenach (niewielka różnica do cen większości sprzedawców z allegro)
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 04-02-2010 o 13:08

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pracowalem tam 4 lata .. ceny mielismy konkurencyjne z tym co mozna bylo kupic na allegro z gwarancja PL lub w innych sklepach internetowych ... nawet hurtownie czasem cos od nas kupowaly po kilka sztuk, bo sami nie byli w stanie dostac takiej ceny od importera... a to ze Ty niczego nie znalazles niczego nie oznacza

wejdz na ceneo i wpisz cene 5D, D700 i innych rzeczy ... sprawdz ceny, a potem sie wypowiadaj nie twierdze ze FJ ma wszystko najtaniej, ale wiele rzeczy tak.. i nie tylko kompakty a na reklamie sieci mi nie zalezy, nic mnie z nia nie laczy od 1.5roku - po prostu nie lubie jak ludzie glupoty pisza

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów