Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: towar macany nalezy do macanta

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    .. Ty robiles zwrot i ktos po Tobie kupowal ten towar jako niby nowy ... a Ty kupowales po kims

No i ze niby kto Cie oszukal z tym laptopem? Sprzedawca? A co .. zapytales czy mozesz sprawdzic przed zakupem, a on powiedzial ze nie? Wady zdarzaja sie w kazdym towarze - od tego masz gwarancje, aby z niej korzystac... a ze producent leci w kulki to inna sprawa, bo to on jest gwarantem, a nie sprzedawca.
    Zwrot robiłem, bo dostałem photoshopa z Chin (jak się później okazało)<lol> Pewnie bym nawet się nie zorientował gdybym nie napisał do adoba aby sprawdzili serial nr.

Widać że pracowałeś po drugiej stronie lady, ale rozumiem o co ci chodzi, poprostu są osoby które znudzą się zakupem i będą ci wciskać kit żeby odzyskać pieniądze i kupić nowy-lepszy model.

Wg. prawa to ze sprzedawcą podpisuje umowę i to z nim mogę tą umowę rozwiązać ( oczywiście w pewnych okolicznościach) , niezależnie od producenta. Najłatwiej jest poskarżyć się, że to nie moja wina, wszystkiemu winny producent.

A sprawa z laptopem jest skomplikowana-producent nie robi żadnego problemu z naprawą, jak się okazało po moim prywatnym dochodzeniu laptop wogóle do nich nie trafia...
    Ostatnio edytowane przez More86 ; 10-02-2010 o 03:34

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To moze sprzedawca cos sam nabroil...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Coś narobił, tylko nie odkryłem jeszcze co
    Ogólnie bardzo nerwowa sprawa-3.000zł oszczędności studenckich zamrożone. Na dodatek miałem z dziewczyną parę burz z tego powodu bo ona chciała im odpuścić a ja się uparłem.
    Podzwoniłem do rzeczników praw kon., potem do serwisu, tam się okazało że lapek do nich trafił tylko raz (na gwarancje był wysłany 2 razy), pierwsza gwarancja trwała 4 miechy i winą cały czas obarczali serwis a tak naprawdę lapek wsiąkł.

Jak zarządzałem po raz pierwszy zwrotu pieniędzy powiedział że nie jest to możliwe gdyż jest podejrzenie uszkodzenia mechanicznego. (parę miesięcy później dostałem na piśmie od serwisu że oni nie wydali takiego oświadczenia).

Pracuje tam chyba z 6 osób, nikt nie jest w stanie nam nic powiedzieć, na prośbę o kontakt do kierownika - brak uprawnień, każą sobie pisać pisma na które nie odpowiadają i ogólnie są jakoś zbulwersowani że mamy czelność się ich czepiać

Jeszcze raz dodaje, że to renomowany sklep.

To taka skrócona wersja

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Jeszcze raz dodaje, że to renomowany sklep.
    napisz jaki
    pozycjonowanie w goglach czyni czasem cuda ))
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    A sprawa z laptopem jest skomplikowana-producent nie robi żadnego problemu z naprawą, jak się okazało po moim prywatnym dochodzeniu laptop wogóle do nich nie trafia...
    Sprawa wygląda podobnie do mojej z przed kilku lat.
    Kupiłem kamerę w sklepie MaxMedia, nie podbijając gwarancji, bo "ma Pan na to rok, nie ma problemu". Kamera zepsuła się po 8 miesiącach więc udaje się do sklepu, a sklepu nie ma Zatem szukam Panasonic Polska, dzwonię i pytam co z tym zrobić, paragon jest, gwarancja jest, pieczątki nie ma. Miły pan kazał przyjsc. Po wstępnych oględzinach, pan dyrektor (się okazało, przypadkiem) nagle drygnął i zapytał, czy moze zabrac kamerę na kilka minut. Wrócił po 15-stu z informacją, że na szczęscie ta kamera nie figuruje wśród "kradzionych", ale oficjalnie nie miała prawa znaleźć się w Polsce, co więcej w Europie - Nr seryjny wskazywał na dystrybucję na inny kontynent.
    Gwarancję mi podbito i przedłuzono, ale wniosek taki, że bywają sprzedawcy, którzy wchodza w posiadanie sprzętów w rózny dziwny sposób, czasami nie zgodny z zasadami oficjalnej dystrybucji. Może Twój lapek również.

Z drugiej strony, możliwe, że padłes ofiarą nieuczciwego sprzedawcy, a nie firmy jako takiej. Kiedyś na allegro, pracownik firmy Komputronik licytował z innego konta na aukcji, w której brałem udział, a którą sam wystawił z ramienia Komputronika. Kiedy skojarzyłem fakty i zacząłem pisac do zarządu firmy (adresy email znalazłem w sieci i pisałem bezpośrednio), sprawe załatwiono zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Ja bym tematu nie odpuścił, łacznie ze zgłoszeniem do prokuratury, jeśli cokolwiek okaże sie niezgodne z prawem. Mam straszną alergię na oszustów.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    a co sie działo? wystarczy że leżał na wystawie i wpadło kilkanaście osób ze swoją kartą pamięci sprawdzić co aparat potrafi. W FJ swego czasu można było tak zrobić.
    Ale akurat w tym przypadku wkładane karty pamięci nie mają nic do rzeczy. Wewnętrzny liczni cykli nie "aktualizuje" swojej wartości na podstawie włożonej karty pamięci, jest od niej zupełnie niezależny. Wskazanie wewnętrznego licznika a wskazanie które widzimy na ekranie przeglądając zdjęcia to dwa zupełnie różne wskazania. Oczywiście mogą być zgodne jednakże wystarczy aktywacja jednej funkcji aby ich "zgodność" odeszła w zapomnienie (chodzi oczywiście o reset numeracji zdjęć zapisywanych na danej karcie).

Jeżeli serwisant stwierdził przebieg na poziomie 2600 cykli to korpus faktycznie musiał tyle ich właśnie wykonać, co w przypadku korpusu "wystawowego" jest wartością podejrzanie wysoką.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale akurat w tym przypadku wkładane karty pamięci nie mają nic do rzeczy. Wewnętrzny liczni cykli nie "aktualizuje" swojej wartości na podstawie włożonej karty pamięci, jest od niej zupełnie niezależny. Wskazanie wewnętrznego licznika a wskazanie które widzimy na ekranie przeglądając zdjęcia to dwa zupełnie różne wskazania. Oczywiście mogą być zgodne jednakże wystarczy aktywacja jednej funkcji aby ich "zgodność" odeszła w zapomnienie (chodzi oczywiście o reset numeracji zdjęć zapisywanych na danej karcie).

Jeżeli serwisant stwierdził przebieg na poziomie 2600 cykli to korpus faktycznie musiał tyle ich właśnie wykonać, co w przypadku korpusu "wystawowego" jest wartością podejrzanie wysoką.
    to co napisałeś to ja wiem od początku, ja mówie o sytuacji że wpadło kilka osób ze swoimi kartami i popstrykało sobie na próbe, a potem oglądają fotki w domu. Nie ma to nic do licznika głównego.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Nie ma to nic do licznika głównego.
    Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi można wnioskować że według Ciebie jednak ma.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi można wnioskować że według Ciebie jednak ma.
    Nietety nie ma wyjasniłem juz co autor - ja - miał na mysli

pozdro
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów