Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: towar macany nalezy do macanta

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    W pełni popieram stanowisko Kolekcjonera. Nie żyjemy już przecież w dżungli gdzie macanego banana musisz zjeść.
    Tylko pod warunkiem, że nie będziesz narzekał przy zakupie, że twój korpus ma już na liczniku kilkaset klatek.

W dobie obecnej konkurencji ( z netu także ) każdy mieniący się poważnym podejściem sklep foto powinien mieć po jednym egzemplarzu jednego modelu "do macania " właśnie.
    Tak, tak... Dla "widzimisię" macantów sklep ma zainwestować nierzadko kilkadziesiąt tysięcy złotych., które przy marży w porywach do 5% będą odrabiać przez pół roku, a po roku i tak będą nowe modele do kupienia...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    myslisz sie - w sklepach sprzet kosztuje tyle co na necie.. a czasem i taniej. kilka lat pracowalem w fotojokerze, nasze ceny sprawialy ze ludzie nie kupowali w necie tylko u nas, a dodatkowym atutem bylo to, ze przed zakupem mogli dokladnie zobaczyc co kupuja i to sprawdzic
    Ja 7D kupowałem w Fotojokerze - ale chcąc kupić 400zł taniej musiałem wrócić do domu i kupić w internecie... by następnego dnia odebrać aparat w tym samym sklepie...
    Trochę to chore

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to dziala na zasadzie 'wszyscy jestesmy ludzmi' .. jak klient byl uprzejmy i nie mial w glosie tonu roszczeniowego, to szlo mu sie zawsze na reke i czasem sami robilism fikcyjne zamowienie, aby klient mial taniej bez koniecznosci wychodzenia ze sklepu.. czasem mowilismy ze moze to zrobic w pobliskim Vobisie lub MM, gdzie maja stanowiska z dostepem do netu i wracal z usmiechem na twarzy po paru minutach majac tanszy towar... a czasem odsylalo sie 'dziada' do domu zeby tam se poklikal .. lub ostatecznie zupelnie nie wspominalo sie o roznicy w cenie... wszystko zalezlo od klienta, jego zdecydowania oraz upierdliwosci

skad biora sie roznice pomiedzy strona fj a polka cenowa - zapewne nikt nie wie do dzis ale od tego jest internet, aby moc sobie sprawdzic ceny konkurencji itp. zanim dokona sie zakupu .. ludzie myslacy tak robia.. bo w sklepach za lada nikt nie stoi charytatywnie a w jego interesie nie lezy sprzedawanie towaru po nizszej cenie, wiec jesli kupilo sie cos drozej moga miec to za nizsza cene, to pretensje nalezy miec do samego siebie, a nie sprzedawcy, ktory tam pracuje, a nie dziala na zasadzie wolontariatu czy informacji sprzetowo-turystycznej

offtop nam sie zrobil... wiec zeby nie bylo ze moderator spamuje....

..wlasnie sprawdzilem i w FJ na stronie 5D2 jest za 7599zl zas 7D za 5099zl (same puszki) .. ceny jak najbardziej konkurencyjne, i nie wiem jak teraz, ale kiedys jeszcze dorzucalismy Fotoksiazke do wykonania

mysle 7D to niezla konkurencja dla 5tki zwlaszcza jesli ktos potrzebuje szybkiego body i zalezy mu na dluzszych ogniskowych.. a ISO1600 jest rownie niskie co w 5D

Coś już napisał

Domyślnie

jest może ktoś kto przetestował zakup aparatu w jokerze na raty ?? mają tam jak w euro 30 x 0% ??

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Czacha , co do Fotojockera to jeszcze może i ujdzie, ale w moim 150 tysiecznym mieście nie ma a najbliższy jest za ok 75 km więc dolicz paliwo za 150km i parking w galerii ale tak czy siak wszystko zależy od tego co chcemy kupić gdyż jedno jest tańsze tu a drugie tam, więc często poprostu kupujemy przez necik lub u naszych forumowych sprzedawczyków sprowadzających towar z Niemiec ;]

Domyślnie

slavko6 brałem w FJ piątkę na raty ale korzystałem z systemu lukasa ...Ale z tego co się orietuję to nie ma rat 0%? A i na chwile obecną to jest "Produkt dostępny tylko wysyłkowo." Czyli na raty nie kupisz musisz odebrać osobiście .
    Ostatnio edytowane przez deejay24h ; 03-02-2010 o 15:21

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to bardzo indywidualna sprawa jak sie podchodzi do zakupow. zakup przez internet daje nam mozliwosc zwrotu sprzetu w ciagu 10dni .. super sprawa, ale sprzedawcy czasem marudza. ale z 2giej strony idac do sklepu zanim zaplacisz kase mozesz dotknac sprzetu ktory kupujesz, sprawdzicz czy wszystko dziala i czy jest caly... bo to ze jest zapakowany fabrycznie nie znaczy ze musi byc wszystko ok

tanie rzeczy kupuje przez net - drogie wole w sklepie, lub ew. przejechac sie te 200km do siedziby sklepu internetowego i tam dokonac zakupu

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slavko6 Zobacz posta
    jest może ktoś kto przetestował zakup aparatu w jokerze na raty ?? mają tam jak w euro 30 x 0% ??
    Niestety nie mają. Oprocentowanie wynosi 1% miesięcznie. W zależności na ile rat chcesz (10 rat = 10%). Chyba, że coś się zmieniło ostatnio to niech koledzy poprawią
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tylko pod warunkiem, że nie będziesz narzekał przy zakupie, że twój korpus ma już na liczniku kilkaset klatek.

Tak, tak... Dla "widzimisię" macantów sklep ma zainwestować nierzadko kilkadziesiąt tysięcy złotych., które przy marży w porywach do 5% będą odrabiać przez pół roku, a po roku i tak będą nowe modele do kupienia...
    Widać patrzymy na temat z nieco innych płaszczyzn. Ja - kupującego. Odnośnie pierwszej kwestii - nie będę narzekał jeśli sklep wydatnie obniży cenę ( bo ma taki obowiązek - przepisów k.c. nie będę już cytował)
    W kwestii drugiej - jak wspomniałem wyżej, patrzę z pozycji kupującego, a nie jestem obrońcą interesów sklepów, ani nawet nie potrzebuję w tej dyskusji być obiektywnym oceniającym. Nie interesuje mnie to czy i ile sklep ma zainwestować. Jeśli mam kupować w ciemno ( lub jak pisałem poprzednio - z uwagi na wychwalanie przez sprzedawcę) to nie skorzystam i pójdę tam , gdzie otrzymam możliwość sprawdzenia sprzętu. Akurat wspomniany wyżej Fotojoker daje takie możliwości i jakoś żyje.
    Ostatnio edytowane przez Jasper ; 03-02-2010 o 23:09

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    Widać patrzymy na temat z nieco innych płaszczyzn. Ja - kupującego.
    W tym problem, że nie widzisz kompletnie drugiej strony medalu i nie przyjmujesz do wiadomości że ta druga strona też istnieje.

Odnośnie pierwszej kwestii - nie będę narzekał jeśli sklep wydatnie obniży cenę
    O, pięknie. Dokładnie potwierdzasz to, co o tobie myślę. "Muszę pomacać, ale kupić to już tylko funkiel nówkę. Macanego przez innego macanta nie kupię, chyba że dostanę wysoki rabat. I to, że sklep będzie musiał do tego dołożyć zupełnie mnie nie interesuje".

W kwestii drugiej - jak wspomniałem wyżej, patrzę z pozycji kupującego, a nie jestem obrońcą interesów sklepów, ani nawet nie potrzebuję w tej dyskusji być obiektywnym oceniającym.
    Właśnie o ten obiektywizm mi chodzi. I zwykłą uczciwość wobec sprzedającego.

Nie interesuje mnie to czy i ile sklep ma zainwestować. Jeśli mam kupować w ciemno
    Drogi sprzęt foto to nie jest towar który kupuje się pod wpływem impulsu kompletnie nic o nim nie wiedząc. A jeśli tak robisz... no cóż, to może świadczyć źle tylko o tobie.

PS: Nie, nie jestem sprzedawcą w sklepie fotograficznym. Po prostu staram się nie mieć klapek na oczach. Wystarczająco dużo egoistów widzę na codzień.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów