Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: M9 lux 35 vs 5DII 35L

Domyślnie

ale tu nie ma przestrzelonej foty tylko ogolne mydlo na tle luxa
    zreszta to nie ostrosc jest najwieksza przewaga w tym porownaniu
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    ale tu nie ma przestrzelonej foty tylko ogolne mydlo na tle luxa
    Well - cokolwiek chciałeś udowodnić, udowodniłeś.
    Tylko co z tego, skoro już kilka osób Ci zwróciło uwagę że zdjęcie z 35L jest nie halo i nie wygląda to na problem szkła, tylko problem operatora.
    I nie - w przeciwieństwie do żółtego forum, magia Leici do mnie nie przemawia i nie widzę żadnego "cudu" na tym zdjęciu.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Częsty onanizm wzmacnia organizm.

Też mam 35L i też jest sporo lepiej niż na pierwszym samplu. SPORO.

Marketing szeptany łajki? Na wszystkich możliwych forach już ten temat widziałem...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 04-02-2010 o 13:33

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mario masz problem z rawami? Czy cos w nich jest nie tak?

Uzależniony

Domyślnie

Panowie i Panie , napiszę tu to samo co na żółtym forum - proponuję dać sobie spokój z tym "testem". Miało wyjść pośmiewisko z obiektu westchnień rzeszy nikoniarzy i zabieg się na pierwszy rzut oka udał. Autor postawił na porównanie ostrości i wymiarów obu zestawów. Szkoda tylko, że na podstawie źle skalibrowanego zestawu Canona. A porównanie wymiarów dla ciekawskich to już wogóle żart roku - trzeba było jeszcze ustawić Canona na statywie - efekt byłby dodatkowo spotęgowany
    Oczywiście fakt, iż M9 to sprzęt bez filtra kosztujący tyle co średniej klasy auto to już pomijamy - przecież ostrość to podstawa...
    Proponuję wrzucić to do działu humor - tam pasuje zdecydowanie bardziej
    Zaś co do pozostałych zalet zestawu - kontrasty, kolory, DR - przyjdzie na to jeszcze czas, gdy zostaną opublikowane rzetelne testy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    Jakieś nieporozumienie ten test widziałem wiele cropów z 35L - ale jeszcze tak słabego nigdy...
    Cały post i ten "test" - zwłaszcza ostatnie "zdjęcie ciekawostka" - że użyję metafory - przypomina mi wyścig na 400m pomiędzy nowiutkim BMW serii 5 a dużym fiatem 125p - ze schowanym silnikiem 4 litry - mimo iż duży fiat zdeklasował bmw który i tak miał 7sec do setki.... wszyscy poza wyścigiem - i tak pragną jeździć BMW
    Tyle z mojej strony - Pozdrawiam
    Znaczy ze Leica = duzy fiat a Canon = BMW ?

Początki nałogu

Domyślnie

Zaś co do pozostałych zalet zestawu - kontrasty, kolory, DR - przyjdzie na to jeszcze czas, gdy zostaną opublikowane rzetelne testy.
    Wg. informacji ze strony www.maxmax.com dzięki usunięciu filtra AA poprawia się nie tylko rozdzielczość, ale również kontrast i głębia kolorów.

Domyślnie

Ja dodam od siebie ze kiedys bylem namietnym uzytkownikiem Canona jeszcze w dobie uzywania cyfry i zawsze uwazalem Canonowskie 35L i 85L za kapitalne szkla i nadal uzwazam jednakze bedac uzytkownikiem Leiki obecnie i od jakiegosc czasu juz nie jest dla mnie zadnym zaskoczeniem ze Leiki szkla maja lepsza plastyke czy inne charakterystyki od najlepszych Canonow, tym bardziej przy 35mm czy 50mm gdzie Leika naprawde lsni. Leika jest poprostu lepsza jesli chodzi o optyke od Canona, do tego jeszcze sa to szkla dalmierzowe ktore rzadza sie nieco innymi prawami niz lustrzankowe - nie ma sie czym oburzac Panowie, 35L to nadal jest kapitalne szklo i najlepsze co mozna zalozyc na lustrzanke w tym zakresie ale dla tych co uzywali Leiki przez jakis czas naturalnym jest ze nie ma nic lepszego, po to sie je kupuje (procz zboczenia kolekcjonerskiego oczywiscie) :-)

Dopiero zaczyna Awatar kan_gory
    Miasto
    żyrardów

Domyślnie

to ja chcę taką 35 Leiki i adapter bym mógł podpiąć do Canona )

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Spokojnie mozesz, tylko musi to byc Leica na bagnet R.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów