Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Domyślne ustawienie CUSTOM FUNCTIONS

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Jestem na 99% pewien, że w 20D fabrycznie nie wszystkie CF są ustawione na 0.
    Chyba masz rację, wydaje mi się, że przynajmniej CF06 "Exposure level increments" będzie domyśnie na #1 (czyli 1/3 stop increments).
    W 300D też domyśnie jest #1 (skąd CF w 300D to chyba nie muszę tutaj nikomu tłumaczyć :-)). A że 300D ma CF tak jak 10D, a 20D to następca 10D, więc jestem przekonany, że chodzi właśnie o ten CF "Exposure level increments".
    Ale z tego co widzę na dpreview, to 350D ma to odwrócone, domyśnie również jest "1/3 stop increments", ale w tym przypadku jest to wartość #0 dla CF06.
    Dalej więc byłbym skłonny przepuszczać, że akurat 350D domyśnie ma wszystkie CF=0
    Są to jednak ciągle jedynie moje przypuszczenia; oprócz 300D, którego mam, zhackowałem i wiem jak jest :-)

Pozdrowienia,
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomurbanowicz
    No i jeszcze nawiązując do MMSZA - czy naprawdę wszystkie funkcje domyślne są ZERAMI?
    Przepraszam, ze się wtrącę, ale o ktory aparat Ci chodzi?
    Jeśli o 350D to przecież go masz - więc weź po prostu zresetuj te CF-y i zobaczysz, jakie sa wartości fabryczne.
    Jeśli zaś o 20D, to wszystko wskazuje na to, że tam, jak i w poprzedniku, domyśnie nie wszystkie CF=0.

Pozdrowienia,
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-10-2005 o 12:38

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam instrukcję, mam swoje preferencje, ale interesuje mnie z jakich Wy korzystaci funkcji.
    Mówimy o 350D?
    Cf01=1 - guzik SET ustawia jakość
    No i czasem mirror lockup.

No i jeszcze nawiązując do MMSZA - czy naprawdę wszystkie funkcje domyślne są ZERAMI?
    Mówimy o 350D? Tak, tam są zera.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów