Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Help me!! :(:(

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nie masz możliwości wsadzenia innej baterii?Ja tak kiedys miałem w 450d i jak pojechałem do serwisu to włożyłem inną baterię i działało i co się okazało-ładowarka miała zanieczyszczone styki i bateria mi się jakoś zwiesiła.Zobacz styki w ładowarce.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

dzwoniłam do sprzedawcy, zaoferował, że jeśli do jutra nie zadziała, to mam go wysłać na jego koszt, on z nim pojedzie do serwisu itd. itd.

póki co wietrzy się. a ja mam palpitacje serca
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    A nie masz możliwości wsadzenia innej baterii?Ja tak kiedys miałem w 450d i jak pojechałem do serwisu to włożyłem inną baterię i działało i co się okazało-ładowarka miała zanieczyszczone styki i bateria mi się jakoś zwiesiła.Zobacz styki w ładowarce.
    no właśnie nie, mam tylko jeden aku. . też myślałam, że może to być właśnie wina baterii. styki w ładowarce są faktycznie lekko przykurzone, ale nie jakoś znacząco.
    Ostatnio edytowane przez karolina95 ; 02-02-2010 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar SeaMan
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeśli nie masz od kogo pożyczyć aku to zawsze możesz podejść do jakiegoś sklepu foto. i wyjaśnić sytuacje i niech Ci dadzą baterie dosłownie na 1 min. i sprawdź. Moim zdaniem to para się skondensowała w takim razie to tylko serwis i oby uznali to jako gwarancje...

Poza tym sprzedając zachował się jak należy i milo ze się z nim po fatyguje do serwisu
    450D+grip l C EF-S 18-55/3.5-5.6IS l C EF 55-200 mm f/4.5-5.6 II USM l C EF 50mm f/1.8 II l C 380 EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam prośbę do autorki wątku - niech sobie przyswoi Punkt 4. : http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3 . Za 'karę' wędrujemy do innego podforum...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i jak zakończyła się sprawa?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

ale z tą parą to serio piszecie ?

no bo jak tak sobie pomyśle to napięcia są dość niskie a woda zwykła aż tak mocno nie przewodzi ,żeby z aparatu nic nie zostało ? czy to też był mit ,że poza słoną woda jest mało groźna :-? no i pamiętajmy o tym ,że para znikąd to nie woda po uszy

od kiedy pamiętam wszystkie kompakty etc. używałem jak tylko para zeszła z obiektywu
    teraz w pięć-dziesiątce zdejmuje na chwilkę obiektyw i jak czuje ,że korpus nie ziębi to używam normalnie
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jeżeli to faktycznie para, to kiedy dotrze do sprzedawcy będzie już prawdopodobnie działał
    Dobrze byłoby poszukać znajomego z miernikiem i zerknąć na baterię czy trzyma napięcie.

Domyślnie

aparat wysłałam wczoraj, ale suszył się przez całą noc, rano także nie działał. Więc nie wiem co to. możliwe też jest że akumulator jest nie tego trochę, ale tak czy siak, sprzedawca jedzie z nim do serwisu na kontrole póki co, kaska do mnie wróciła , tak na wszelki, a sprzedawca przyjedzie najprawdopodobniej do mnie, żeby sprawdzić ze mną czy wszystko ok.

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

właśnie ,żeby sprawdzić czy z Toba wszystko ok.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czemu obrażasz kolegę?Mało zawału nie dostał a tu jeszcze ty

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów