Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Help me!! :(:(

Domyślnie Help me!! :(:(

no więc. wczoraj przyjechal do mnie Canon 30D. wszystko mega cacy super.
    porobiłam nim parę zdjęć, pobawiłam się, żeby go wyczuć.
    dziś wracam ze szkoły, chcę go włączyć, i co? I NIC! nie reaguje. akumulator naładowany, ładował się wczoraj do pełna, karta nóweczka ze sklepy extreme III sformatowana. wszystko działało naprawdę dobrze do teraz... nie wiem czy jakiś wpływ miało to, że był parę godzin w samochodzie kuriera, ale raczej nie, bo nie działałby w ogóle. nie wiem co robić, już drugi wadliwy sprzęt ;/. tylko że canon działał, normalnie, sprawnie szybki i przystojny. co robić?!

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

włączyłaś od razu po rozpakowaniu od kuriera?
    może się para skondensowała i coś się nabroiło?
    może bateria jest wykończona i po ładowaniu trzyma tylko na kilka zdjęć? wskaźnik przed wyłączeniem jak się zachowywał?
    wyciągnij kartę spróbuj włączyć bez karty. sprawdź czy może sie piny nie powyginały i coś się nie zwarło
    Piotrek S.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Po pierwsze spróbuj wyciągnąć akumulator i włożyć ponownie i wtedy włącz. Ja gdy rok temu kupowałem 450D i podczas drogi do domu włączyłem, pobawiłem sie chwile, wyłączyłem i już nie chciał sie włączyć. Troche spanikowałem, bo nówka, świeżo ze sklepu i już nie działa. Wyciągnąłem akumulator, włożyłem ponownie i wszystko działało. Przez rok używania 450D zdarzyło mi sie to z 3 razy. W 40D przez 3 tygodnie jak go mam problem nie wystąpił.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Domyślnie

włączyłam jakieś pół godziny po dostaniu go. nie wiem czy ta para, aparat był zapakowany w parę warstw folii, karton . z tego co wiem, sprzedawca mówił, że akumulator działa, trzyma dłuugoo... ja włączyłam aparat na chwile, ale była bateria rozladowana więc podłączylam i naładowałam na full.

kartę wyjęłam, spróbowałam, także nic

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina95 Zobacz posta
    sprzedawca mówił, że akumulator działa, trzyma dłuugoo... (
    czy kupiłaś nowy aparat ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Po pierwsze spróbuj wyciągnąć akumulator i włożyć ponownie i wtedy włącz. Ja gdy rok temu kupowałem 450D i podczas drogi do domu włączyłem, pobawiłem sie chwile, wyłączyłem i już nie chciał sie włączyć. Troche spanikowałem, bo nówka, świeżo ze sklepu i już nie działa. Wyciągnąłem akumulator, włożyłem ponownie i wszystko działało. Przez rok używania 450D zdarzyło mi sie to z 3 razy. W 40D przez 3 tygodnie jak go mam problem nie wystąpił.
    wyciągałam i wkładałam milion razy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    czy kupiłaś nowy aparat ?
    niee... 30d już trudno nowe kupić. jest jeszcze 3 miesie na gwarancji
    Ostatnio edytowane przez karolina95 ; 02-02-2010 o 20:15 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Czyli może to być kondensacja pary wodnej, która poskutkowała jakimś zwarciem. Tu nie chodzi o to, ze ta para była spakowana w folie czy karton. To wynika z różnic temperatur. Aparat był zmarznięty, a w pomieszczeniu było ciepło, duża różnica temperatur skutkuje tym, że para wodna skrapla się na zimnej powierzchni.

Musze w końcu przestać włączać aparat w domu zaraz po powrocie z -15 stopni, bo to sie kiedyś źle skończy.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Domyślnie

Sprawdź jeszcze małą baterię potrzymującą. Jest w kieszeni obok akumulatora. Dziwnym byłoby, gdyby padła po 9 miesiącach. Ale spróbuj. Może wyciągnięcie tej baterii i włożenie jej z powrotem coś da?

Domyślnie

baterie podtrzymującą również wyciągałam.

UrGur-jeśli to ta para wodna, to co teraz zrobić?

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

skontaktuj się ze sprzedawcą i spytaj czy nie miał takich akcji?
    może przeczytaj jeszcze rozwiązywanie problemów z niewłączającym się aparatem w instrukcji. może coś tam podpowiedzą...
    ja bym odkręcił obiektyw poczekał aż go w środku przewietrzy i odparuje co tam się nazbierało i spróbował jeszcze raz włączyć gdzieś po 1h.
    Piotrek S.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów