ta nowa piątka to też więcej mpx, moje fotki bardzo często idą na offset więc rozmiar ma znaczenie ...
ciekawy jestem, może ktoś wie i podzieli się wiedzą; jak się ma 1:1 obrazek w iso100, studio, pełna kontrola światła, pomiędzy 40D (10mpx) a 5dII (21 mpx)?

zdjęcia mam oglądane w 100% więc odpadają odpowiedzi typu na odbitce i tak nie będzie widać różnic ...

kurcze sam nie wiem co zrobić,
z tą Alfą muszę poczytać testy, pooglądać sample 1:1, kiedyś widziałem test chyba a900 i porównanie z obrazkiem ds3 i D3 i ta alfa wymiękała jakością niemiłosiernie - brakowało tej ostrości która przy foto reklamowym jest niezbędna, dodatkowo trochę problematyczna jest zmiana systemu ... znowu zagłębianie się w jego elementach; szkła itp...

szkoda że tak mało tematów porównawczych (tu na forum również) nie traktuje o iso 100 i studio, bo z tego co widzę wszyscy zachwycają się 5d2 głównie pod kątem high iso

Ja na 50D z 70-200 f/4 IS (które się okazało lepsze niż stałki tak btw) widzę najdrobniejsze szczegóły skóry i nie bardzo wiem co tam można jeszcze zobaczyć...
chodzi mi np. o "szum" w cieniach który zaczyna się pojawiać na 40D, nie wiem na ile to wina szkła a ile body chociaż moim zdaniem ten 24-70 rysuje na 50-70mm przy f8-11 na prawdę bardzo ostro i kontrastowo