Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Metz 58 AF-1

Mieszany widok

Domyślnie Metz 58 AF-1

witam mam maly dylemat zakupilem ta lampe i chcialem wgrac nowy firmware
    niby banal instrukcja jest i powinno byc prosto.

1. Create an empty directory on the computer's hard disk (e.g., C:\Metz\MB58AF1 Nikon\).
    2. Copy the self-extracting file, e.g. “58AF1 Nikon V2.0 GB.exe”, to the directory and execute it.
    2.1 A WinZip Self-Extractor window opens up. To unpack the file, select the newly created empty directory
    ((e.g., C:\Metz\MB58AF1 Nikon\) and click "UNZIP".
    2.2 After the files are unpacked, close the WinZip Self-Extractor window.
    3.0 Switch off the flash unit and remove the batteries.
    3.1 Use a standard mini-USB cable to connect the flash unit to the PC.
    3.2 The hardware detection of the computer asks for the USB driver needed for the newly detected device.

i tu u mnie zaczely sie schody komputer nie wykrywa urzadzenia (sprawdzalem na 3 roznych) powinien sie wysfietlic"Found new hardware wizard" I DALEJ JAK W INSTRUKCJI

jakies sugestie poprosze

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Może zainstalować driver, bez czekania aż system sam zgłosi potrzebę?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec

Domyślnie

Jeśli na 3 różnych komputerach sprawdzałeś to pozostaje sprawdzić kabel USB. Spróbuj wymusić instalacja sterowników jak radzi dinderi, jeśli to nie pomoże to może się okazać, że port USB w lampie jest uszkodzony :/ (ale to ostateczność).
    Dziś jak wszystko pójdzie dobrze, odbiorę swojego Metza 58 AF-1 to wieczorem sprawdzę czy trzeba robić jakieś "udziwnienia" aby zainstalować sterowniki dla Windows.

Domyślnie

kabel tez zmienialem.
    naniektorych xp mozna zainstalowac drivers pod prawym przyciskiem myszy ale jakos nie u mnie.
    nie wiem jak sie wymusza instalacje sterownikow. musze jakiegos majstra od komputerow zapytac

Bywalec

Domyślnie

U mnie bez problemu Windows wykrył lampę. Jeśli system wykrywa Ci i instaluje inne urządzenia na USB, to może to być wina lampy :/
    Na pocieszenie, jeśli lampę kupowałeś niedawno to sprawdź bo może masz już firmware 3.0

Domyślnie

niestety mam 2.0
    w sobote podjade do sklepu gdzie kupowalem

Domyślnie

lampa poszla dzisiaj do wymiany na nowa, niestety nie mieli na sklepie i musze poczekac

Uprawnienia umieszczania postów