Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Backfocus a fotografowanie dziecka

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja z doswiadczenia wiem też ze to nie tylko zalezy od egzemplarza. Pamietam na Canonie mialem 50 1.8 .. na 350D..slabo, na 30D juz od 2.2 ostra... a na 5 D pokazało pazurki od 1.8 . I to samo dzieje sie w Nikonie. SLynna 85 1.8 na D 700 dziala o wiele lepiej niz na D90 (sprawdzalem na obu moich) Sigme mialem majac juz Nikona i nie powiedzialbym ze taka rozowa z nią przygoda. WYdaje mi sie jednak ze to za duze uogolnianie co z czym lepiej dziala.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Skoro używasz jasnego obiektywu i wysokich czułości - wnioskuję, że robisz zdjęcia w pomieszczeniach w świetle żarowym.
    W świetle o niskiej temperaturze barwowej bardzo często aparat ostrzy przed obiektem i trzeba brać poprawkę na tę przypadłość, albo wspomagać się wzorkiem z zewnętrznej lampy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja z doswiadczenia wiem też ze to nie tylko zalezy od egzemplarza. Pamietam na Canonie mialem 50 1.8 .. na 350D..slabo, na 30D juz od 2.2 ostra... a na 5 D pokazało pazurki od 1.8 . I to samo dzieje sie w Nikonie. SLynna 85 1.8 na D 700 dziala o wiele lepiej niz na D90 (sprawdzalem na obu moich) Sigme mialem majac juz Nikona i nie powiedzialbym ze taka rozowa z nią przygoda. WYdaje mi sie jednak ze to za duze uogolnianie co z czym lepiej dziala.
    oczywiscie, zgodze sie ze to tez zalezy od puszki Teoretycznie mozna gdyba i gdybac, gdzie lepiej gdzie gorzej ale jak sam napisales - lepiej to sprawdzic samemu kupujac szklo i nie czytajac za duzo, bo z tego i tak wyjdzie srednia - czesc za, pozostala przeciw.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

popey
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie

Jestem autentycznie wdzięczny za odpowiedzi w tym wątku. Nie piszę dużo na forach, raczej staram się czytać, ale ten post był dobrym posunięciem.
    Dowiedziałem się bardzo dużo z tego wątku, jeszcze raz dziękuję.

Piszę tak późno, ponieważ postanowiłem sprawdzić jeszcze raz obiektyw i rzeczywiście wyniki nie są powtarzalne, przez co teraz skłaniam się ku odpowiedzi Jarka - to najprawdopodobniej moja wina.

Pozdrawiam, mam nadzieję, że kiedyś moje zdjęcia staną się na tyle dobre, że kolejny mój post będzie zawierał jedno z nich

Uprawnienia umieszczania postów