Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: 580ex or 550ex czy może nastawić sie na 430ex ??

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Chyba umyka Ci fakt, ze uzywanie lampy nie rowna sie jakos specjalnie "najlepszej jakosci".
    Z lampa sie wbrew pozorom, robi zdjecia dosyc trudno.
    Napisałem że jestem amatorem ale jeśli coś doświetla mi tło i dzięki dyfuzorowi lub odbicu nie jest to jasna plama tylko równomierne światło to niewatpliwie pozwala na krótsze czasy lub niższe Iso?
    Czym obrabiasz te foty Iso 3200?
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Z tą ofertą sprzedaży 430EX w cenie 400 zł osobiście bym uważał. Zważywszy na to, iż jak deklaruje sprzedawca lampa jest w bardzo dobrym stanie oraz posiada niewielki przebieg (1500-2000 błysków), jej cena jest jakoś "podejrzanie" niska.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 26-12-2008 o 23:17
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Napisałem że jestem amatorem ale jeśli coś doświetla mi tło i dzięki dyfuzorowi lub odbicu nie jest to jasna plama tylko równomierne światło to niewatpliwie pozwala na krótsze czasy lub niższe Iso?
    Ok. Poddaje sie. Ty piszesz o czyms, ja Ci pisze ze z lampa nie jest wcale tak latwo jak Ci sie wydaje, tudziez nie jest lepiej...
    Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Czym obrabiasz te foty Iso 3200?
    Programem :-)
    Na ten przyklad DxO albo Lightroomem.
    Pokazesz jakis przyklad swojego zdjecia na ISO 400, ktore jest wedlug Ciebie zle i przy ktorym lampa Ci da duzo lepsza jakosc?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ok. Poddaje sie. Ty piszesz o czyms, ja Ci pisze ze z lampa nie jest wcale tak latwo jak Ci sie wydaje, tudziez nie jest lepiej...

Programem :-)
    Na ten przyklad DxO albo Lightroomem.
    Pokazesz jakis przyklad swojego zdjecia na ISO 400, ktore jest wedlug Ciebie zle i przy ktorym lampa Ci da duzo lepsza jakosc?
    Ja nie twierdzę ze jest łatwo ale chyba nie powiesz że lampa to taki niepotrzebny gadżet?
    Nie muszę pokazywać takich fotek poprostu parametry w których robię zdjęcia nie są dla mnie wystarczające zbyt długie czasy naświetlania które powoduja poruszone fotki lub zbyt wysokie Iso powodujące szumy.
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Prawda jest jedna - trzeba sie samemu o tym przekonac jak bedzie lepiej z/bez lampy. Kup błyskotke i bedziesz mial nowe doznania z jej uzywania

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I na pewno się przyda tam, gdzie z samym światłem zastanym nie da się za nic w świecie. Ale ja też nie lubię lampy i póki mogę to ciągnę na zastanym.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów