Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: 580ex or 550ex czy może nastawić sie na 430ex ??

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    Nie wiem czy zauważyłeś że zainteresowany dysponuje kwotą do 500zł i bedzie mu trudno znaleźć używaną 430 w takiej cenie...
    Wiesz najwyżej wstrzymam się jeszcze trochę i dozbieram 250 zeta. Focę głównie Córcie w mieszkaniu gdzie nie ma wysokich pomieszczeń co najwyżej 3,00m i bardzo słabe oświetlenie w pochmurny dzień muszę robić przy Iso 400 aby fotki były nie poruszone i tego mam dosyć.
    1.Czy więc do moich zastosowań 430II będzie wystarczająca?
    2.Jaki dyfuzor dokupić do zdjęć portretowych, bo takie najczęściej robię?
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Domyślnie

430 do 500 uda Ci sie znalezc na pewno, bynajmniej pierwsza wersje.
    Do Twoich zastosowan 430 wystarczy w zupelnosci. Z tego co wyczytalem to wkurza Cie mus robienia na iso 400, a co w tym zlego ? W 40d ta czulosc praktycznie nie szumi, a dynamika tez jest zachowana. Nie boj sie wysokich iso, bo to naprawde duzo daje.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    bardzo słabe oświetlenie w pochmurny dzień muszę robić przy Iso 400 aby fotki były nie poruszone i tego mam dosyć.
    I to jest powod kupna lampy?
    To ja bym sobie odpuscil kupowanie.
    Masz super dobre "naturalne oswietlenie" w domu, u mnie w pochmurny dzien ISO 3200 to za malo, a i tak staram sie robic zdjecia bez lampy :-)
    A ISO 400 jest przeciez bardzo dobre w 40D, co Cie takiego wkurza?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

jak sie tak popatrzy, to kazda czulosc szumi ... a jak sie wyciaga z ISO 400 +1,+2EV to wiadomo co bedzie ale przeciez nie robisz chyba wiekszych odbitek niz 20x30 ? 430 wystarczy Ci spokojnie a co do dyfuzora, mozesz kupic stofena. Ja ostatnio go odstawilem i trzymam go tylko poki mam miejsce w przedziale na lampe. Jak sie nauczysz odbijac swiatlo, to szybko zapomnisz o dyfuzorze a te 2,5 EV swiatla zawsze sie przyda dodatkowo

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    I to jest powod kupna lampy?
    To ja bym sobie odpuscil kupowanie.
    Masz super dobre "naturalne oswietlenie" w domu, u mnie w pochmurny dzien ISO 3200 to za malo, a i tak staram sie robic zdjecia bez lampy :-)
    A ISO 400 jest przeciez bardzo dobre w 40D, co Cie takiego wkurza?
    Czym ty czyścisz szumy przy Iso 3200?
    Lubię mieć fotki jak żyleta, a w opisanych przeze mnie warunkach nie potrafię tego osiągnąć ,cóz pewnie Amator ze mnie ;-).
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

...sa i tacy co specjalnie dodaja szum do swych "żyletek" i najczesciej robia b/w z tego

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    ...sa i tacy co specjalnie dodaja szum do swych "żyletek" i najczesciej robia b/w z tego
    Ja nie do końca szukam w tym wszystkim artystycznych doznań raczej dokumentuję życie rodziny i lubię aby fotki były jak najlepszej jakości.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    430 do 500 uda Ci sie znalezc na pewno, bynajmniej pierwsza wersje.
    Szczerze powiedziawszy to nie za bardzo. Na Allegro w/w lampy w takiej cenie raczej nie znajdziesz a na naszej giełdzie także nie lepiej. Optymalna kwota aby nabyć ten model to ok. 600 zł.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Dalej sie upieram przy swoim i podaje dwa przyklady ( w jednym mozna taniej tz po 400). Wiadomo ze nie odrazu sie znajdzie ale jak sie troche poczeka i poszuka znajdzie sie na pewno:

http://canon-board.info/showthread.php?t=41799
    http://canon-board.info/showthread.php?t=40623

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Ja nie do końca szukam w tym wszystkim artystycznych doznań raczej dokumentuję życie rodziny i lubię aby fotki były jak najlepszej jakości.
    Chyba umyka Ci fakt, ze uzywanie lampy nie rowna sie jakos specjalnie "najlepszej jakosci".
    Z lampa sie wbrew pozorom, robi zdjecia dosyc trudno.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów