Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Ostatnio edytowane przez axk ; 26-12-2008 o 23:17
EOS + Speedlite
Ok. Poddaje sie. Ty piszesz o czyms, ja Ci pisze ze z lampa nie jest wcale tak latwo jak Ci sie wydaje, tudziez nie jest lepiej...
Programem :-)
Na ten przyklad DxO albo Lightroomem.
Pokazesz jakis przyklad swojego zdjecia na ISO 400, ktore jest wedlug Ciebie zle i przy ktorym lampa Ci da duzo lepsza jakosc?
Ja nie twierdzę ze jest łatwo ale chyba nie powiesz że lampa to taki niepotrzebny gadżet?
Nie muszę pokazywać takich fotek poprostu parametry w których robię zdjęcia nie są dla mnie wystarczające zbyt długie czasy naświetlania które powoduja poruszone fotki lub zbyt wysokie Iso powodujące szumy.
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Prawda jest jedna - trzeba sie samemu o tym przekonac jak bedzie lepiej z/bez lampy. Kup błyskotke i bedziesz mial nowe doznania z jej uzywania![]()
I na pewno się przyda tam, gdzie z samym światłem zastanym nie da się za nic w świecie. Ale ja też nie lubię lampy i póki mogę to ciągnę na zastanym.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0