Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [basar] portretos

Domyślnie [basar] portretos

Siema,
    Ciesząc się nowym nabytkiem (c85/1.8 ) i będąc pod ogromnym wrażeniem po przesiadce z tamron 17-50 z którym w dobrych stosunkach spędziłem 2 lata (a teraz nie wiadomo czemu zaległ na dnie torby... ) prezentuję kilka zdjęć pierwszej napotkanej (i nie do końca jeszcze obudzonej) ofiary którą udało mi się upolować

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Felipe

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witaj!
    nr. 1 najbardziej do mnie przemawia Kadr na pewno można by poprawić np. bardziej zdecydowanym cięciem czubka głowy. Na policzku trochę za jasno, z cieni może też przydałoby się coś wydobyć
    2 niestandardowe, w jakiś sposób zatrzymuje, cera w tonacji ściany dobrze tu robi widać że kombinujesz, to dobrze.
    3 i 4 i 5 do mnie nie trafiają

Domyślnie

Dostrzegam brak konsekwecji w zastosowaniu balansu bieli czy temperatury barwowej. Niektóre zdjęcia są bardziej zimne, niektóre mniej. 2 i 3 są zielone, nie wiem czy zauwazyleś.
    Podkręć ciepełko na tych zdjęciach. a będzie dobrze. Pierwsze zdjęcie najlepsze.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Musisz zdecydowac sie na balans bieli jesli pokazujesz pare fotek z tej samej serii.
    1 i 2 sa nawet ciekawe, ostatnie lapie oko, pozostale juz nie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Thx za odpowiedzi!
    Cytat Zamieszczone przez MarcinG Zobacz posta
    Witaj!
    nr. 1 najbardziej do mnie przemawia Kadr na pewno można by poprawić np. bardziej zdecydowanym cięciem czubka głowy. Na policzku trochę za jasno, z cieni może też przydałoby się coś wydobyć
    No pociachałem i wydobyłem trochę cieni za radą i rację przyznaję

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    Dostrzegam brak konsekwecji w zastosowaniu balansu bieli czy temperatury barwowej. Niektóre zdjęcia są bardziej zimne, niektóre mniej. 2 i 3 są zielone, nie wiem czy zauwazyleś.
    Podkręć ciepełko na tych zdjęciach. a będzie dobrze. Pierwsze zdjęcie najlepsze.
    Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Musisz zdecydowac sie na balans bieli jesli pokazujesz pare fotek z tej samej serii.
    1 i 2 sa nawet ciekawe, ostatnie lapie oko, pozostale juz nie.
    Brak konsekwencji z balansem jak najbardziej zamierzony, każde zdjęcie traktowałem z osobna do póki mi się nie spodobało, a co do poprawnej bieli to mi jakoś ostatnio z nią nie po drodze. Wasze opinie jak najbardziej rozumiem i się z nimi nie spieram - patrząc na serię całościowo, faktycznie zdjęcia mogą się trochę rozjeżdżać. Ostatnio mam po prostu zajawkę na eksperymenty z kolorem, co nie koniecznie musi się każdemu podobać ;-)

A żeby nie było, że poczciwego tamrona przestałem lubić, to dwa starocie nim wykonanne:

6.
    7.
    Ostatnio edytowane przez basar ; 01-02-2010 o 15:25

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Dwie ostatnie ciekawe.
    6 znow balans bieli mi sie nie podoba
    7 za to bardzo fajna tonacja

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Awatar PanKukurydza
    Miasto
    malopolska

Domyślnie

Tamronowskie zdecydowanie bardziej mi się podobają niż te 3 pierwsze, na których troszkę ze światłem kiepsko.

ciemnozielona
    Guest

Domyślnie

7 the best. Świetna tonacja, świetny pomysł

Dopiero zaczyna Awatar dus.jakub
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

strasznie dziwnie wyszły oczy w połączeniu z tym makijażem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów