Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jaki obiektyw szerokokątny/rybie oko?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Lukis
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Odsylam do moich zdjec, Samyanga kupilem na poczatku roku i jestem bardzo zadowolony.
    http://photobucket.com/lukaszmaly - w kategorii 'architektura' pierwsze kilka zdjec jest wykonanych wlasnie tym obiektywem, z pewnoscia je rozpoznasz.

Jesli chodzi o sam obiektyw, jest naprawde bardzo solidny, ciezki, pewnie lezy w dloni i nie sadze aby jakies obicia czy upadki byly dla niego straszne, nie mniej jednak wole nie sprawdzac Ustawianie ostrosci odbywa sie bez najmniejszych problemow, pokretlo jest duze i chodzi plynnie, to samo z pokretlem od przyslony. Podczas ustawiania ostrosci mozna bez przeszkod sugerowac sie wartosciami 'namalowanymi' na obietywie, praktycznie rzecz biorac od przyslony 5.6 jest juz calkowicie ostry.

Czy warty swoich pieniedzy? Zdecydowanie tak tymbardziej, ze cenowo bije na leb i szyje tego typu obiektywy innych marek. Jesli chodzi o jakosc wykonywanych zdjec - no coz, odsylam do testu na optyczne, nie rozni sie niczym od rybiego oka canona. No moze poza cena

Kupilem obiektyw, gdyz rybie oko zawsze mnie fascynowalo i w polaczeniu z kreatywnym mysleniem mozna uzyskac bardzo ciekawe efekty. Ja narazie nie mam zbytnio czasu zeby porobic zdjecia, stad tez w mojej galerii znajdziesz tylko kilka zdjec z miasta. Nie mniej jednak, jest to bardzo specyficzny obiektyw, przeze mnie bedzie wykorzystywany czesto przy fotografowaniu sportow ekstremalnych,ale mimo wszystko nadal rozgladam sie za czyms naprawde szerokim typu Canon 10-22 poniewaz takie rybie oko malo sie nadaje np. do fotografowania pejzazy, ktore osobiscie bardzo lubie wykonywac.

Reasumujac:
    Warto, ale rybie oko nie zastapi Ci szerokiego kata, jest to tylko dodatek.
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukis Zobacz posta
    Jesli chodzi o sam obiektyw, jest naprawde bardzo solidny, ciezki, pewnie lezy w dloni i nie sadze aby jakies obicia czy upadki byly dla niego straszne, nie mniej jednak wole nie sprawdzac
    Sprawdziłem - nie są Również polecam - dużo zabawy za rozsądną cenę.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

samjank bardzo fajny - sporo sie bawiłem - ale ile zdjęc można zrobic z taka krzywizną ?? byłem w tej dobrej sytuacji bo miałem 10-22 i fisza pod ręką

Uprawnienia umieszczania postów