Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
ile lat ma konstrukcja to raczej argument słaby akurat. brak LV mnie na szczescie nie robi. wiec 2 minusy to ekran (i tak w 90% przypadkow nie mam czasu na niego spojrzec, bo robie glownie reporterke) i slabe iso. chociaz ja tam 1600 spokojnie jade. a do rzeczy, ktore wiem ze raczej poza internet nie pojda, to i 3200 sie nie boje uzyc.

inna sprawa, ze tak jakby popatrzec, to takie EOS 1 czy 5 powinno byc raczej dla profesjonalistow, a dla osob co siedza na forach dyskusyjnych (czyli glownie amatorow i polprofesjonalistow) to zdecydowanie modele xxD powinny byc wystarczajace no, ale w tylkach sie przewraca i tyle
Wiesz, generalnie mi spokojnie starcza 40D. Gorzej nieco ze szkłami, ale też się da. Niemniej jednak mam możliwość wydania 20K na sprzęt i zamierzam sobie dokupić co nieco i mieć sprzęt na lata. A, nie przesadzając, pięcioletnia jedynka i 5D mark II z dwoma niedrogimi L'kami - TS-E i 24-105, chyba nie jest czymś zarezerwowanym wyłącznie dla profesjonalistów. A swoją drogą, profesjonalistą może nie, ale jakimś pjur-art fotograferem kiedyś by się chciało zostać Generalnie wiesz, inwestując taką kasę patrzę głównie po tym, co mi da jakie możliwości, żeby rozwinąć jakieś pomysły, czy móc pójść w danym kierunku. UWA i TS-e na pełnej klacie do architektury, 24-105 na pełnej jako sprzęt do wszystkiego, no i ten sam obiektyw na 1D jako sprzęt do robienia w podłych warunkach, jakiś fajnych reportaży w deszczu, czy (mam szczerą nadzieję!) pustyniach