5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
Porównywałem do 1Ds2, Ty nie bierzesz tego pod uwagę.
Mnie na centralnym i bez śledzenia lepiej pracuje się na 5DII. Tylko pamiętaj, że wpływ ma też jakość obrazka, wyświetlacz, menu..
1DIII ma z pewnością lepszy AF, tam praktycznie masz ciągłe wrażenie, że jest ostro, działa tak szybko. NO i możesz sobie pozwolić na uzywanie innych punktów niż centralny.
Jarek
Czyli generalnie nie ma co przepłacać do 1D mk3? jeśli nie potrzebuję super szybkiej maszyny gdyż pkt centralny w 5ce też daje radę?
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
O coś nowego AF w 5d2 jest nazwę to porównywalny (żeby już nie przeginać, że lepszy)do 1ds2, wielu będzie tu protestować mająć 5d2 10 min w ręku lub wcale. Do tej pory można tylko przeczytać opinie, że nie da się tym robić zdjęć lub pytania, czy wogóle działa.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Przeczytaj dokładnie to, co napisałem. Sportu 5tką wygodnie nie zrobisz, do tego zawsze były 1ki. Na ślubach sprawdza się świetnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z jednym zastrzeżeniem. Bez śledzenia i na centralnym. Śledzenie w Ds2 jest lepsze bez dwóch zdań.
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 04-02-2010 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
Oskarowy, dzięki pomogłeś mi bardzo w podjęciu decyzjii!
widze że podjąłeś już decyzjędodam tylko , że zamieniłem właśnie 1Ds MkII na 5D MkII ze względu na AF w Ds który nagminnie ustawiał mi ostrość za obiektem ( 135L 17-40L 70-200 2.8L nie wspomnę o jasnych szkłach jak 501.4), nawe wizyta w serwisie w canon UK nic nie pomogła (był tam 2 razy) podsumując Ds solidne body szybki AF (tylko, że mój nie celny
)
1ds mk II czy 5d mk II cena ta sama, co wybrac?
jeszcze nie kupilas aparatu?5d