Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: 1ds mkii i 1ds mkiii

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r2d2 Zobacz posta
    Tak sie sklada, ze wszystkie jedynki maja shutter lag taki sam w/g: http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
    a przynajmniej podobny, jak jest faktycznie niech sie wypowiedza ci co moga porownac.
    Ja miałem przez rok jednocześnie 1Ds2 i 1Dmk3. Wierz mi, że różnica była bardzo duża.
    Jarek

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dam Ci dobrą radę: nie wierz we wszystko, co czytasz w internecie.
    Ja na ten przykład sprzedałem 1DsII i kupiłem 5DII. Moim zdaniem AF lepszy i ilość trafionych zdjęć wzrosła mi znacznie. Ty możesz mieć inne zdanie.
    Jak chcesz porównywać, to sprawdź sobie dane o shutter lag, DsII ma wyczuwalnie większe niż inne, wymieniane przez Ciebie puszki.
    Oskarowy czy możesz bardziej procyzyjnie? czy mam rozumieć, że 5DII ma lepszy AF?? bo ja właśnie stoję przed wyborem 5DII vs 7D vs 1dMKIII.
    Sprzęt ma służyć do ślubów... i trochę fo sportu.
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Oskarowy czy możesz bardziej procyzyjnie? czy mam rozumieć, że 5DII ma lepszy AF?? bo ja właśnie stoję przed wyborem 5DII vs 7D vs 1dMKIII.
    Sprzęt ma służyć do ślubów... i trochę fo sportu.
    Porównywałem do 1Ds2, Ty nie bierzesz tego pod uwagę.
    Mnie na centralnym i bez śledzenia lepiej pracuje się na 5DII. Tylko pamiętaj, że wpływ ma też jakość obrazka, wyświetlacz, menu..
    1DIII ma z pewnością lepszy AF, tam praktycznie masz ciągłe wrażenie, że jest ostro, działa tak szybko. NO i możesz sobie pozwolić na uzywanie innych punktów niż centralny.
    Jarek

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Czyli generalnie nie ma co przepłacać do 1D mk3? jeśli nie potrzebuję super szybkiej maszyny gdyż pkt centralny w 5ce też daje radę?
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Domyślnie

O coś nowego AF w 5d2 jest nazwę to porównywalny (żeby już nie przeginać, że lepszy)do 1ds2, wielu będzie tu protestować mająć 5d2 10 min w ręku lub wcale. Do tej pory można tylko przeczytać opinie, że nie da się tym robić zdjęć lub pytania, czy wogóle działa.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Czyli generalnie nie ma co przepłacać do 1D mk3? jeśli nie potrzebuję super szybkiej maszyny gdyż pkt centralny w 5ce też daje radę?
    Przeczytaj dokładnie to, co napisałem. Sportu 5tką wygodnie nie zrobisz, do tego zawsze były 1ki. Na ślubach sprawdza się świetnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    O coś nowego AF w 5d2 jest nazwę to porównywalny (żeby już nie przeginać, że lepszy)do 1ds2, wielu będzie tu protestować mająć 5d2 10 min w ręku lub wcale. Do tej pory można tylko przeczytać opinie, że nie da się tym robić zdjęć lub pytania, czy wogóle działa.
    Z jednym zastrzeżeniem. Bez śledzenia i na centralnym. Śledzenie w Ds2 jest lepsze bez dwóch zdań.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 04-02-2010 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Oskarowy, dzięki pomogłeś mi bardzo w podjęciu decyzjii!

willothewisp
    Guest

Domyślnie

widze że podjąłeś już decyzję dodam tylko , że zamieniłem właśnie 1Ds MkII na 5D MkII ze względu na AF w Ds który nagminnie ustawiał mi ostrość za obiektem ( 135L 17-40L 70-200 2.8L nie wspomnę o jasnych szkłach jak 501.4), nawe wizyta w serwisie w canon UK nic nie pomogła (był tam 2 razy) podsumując Ds solidne body szybki AF (tylko, że mój nie celny )

Zablokowany

Domyślnie

1ds mk II czy 5d mk II cena ta sama, co wybrac?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jeszcze nie kupilas aparatu? 5d

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów