Witam. Chcialbym uzyskac odpowiedz na bardzo nurtujace mnie pytanie, mianowicie czym rozni sie autofocus w ds mkii oraz ds mkiii, niby liczba punktow autofocusa jest ta sama ale czy tak samo dzialaja.![]()
Witam. Chcialbym uzyskac odpowiedz na bardzo nurtujace mnie pytanie, mianowicie czym rozni sie autofocus w ds mkii oraz ds mkiii, niby liczba punktow autofocusa jest ta sama ale czy tak samo dzialaja.![]()
W MK III masz więcej punktów krzyżowych oraz czułość AF jest lepsza. Ogólnie reasumując AF zdecydowanie lepszy.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
W mk3 jest lepiej w trudnych warunkach oświetleniowych + dżojstik którego brak jest moim zdaniem głównym minusem mk2.
W mk2 jest podobno lepsze serwo ale to wyczytana opinia, porównania do mk3 nie mam.
z tym również sie zgodzę
miałem 1d mk III i rzeczywiście focus w bardzo trudnych warunkach lapal porostu szybciej. 1DS mk II ostrość ustawi ale musi trochę sie pomęczyć...trwa to po prostu dłużej
pozdrawiam
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Hmmm a pozwolcie ze zejde z tropu i porownamy teraz autofocus ds mkii i canon 7d pisze dlatego na ten temat poniewaz mialem 7d i srednio podobala mi sie praca af oczywiscie szybkosc ale dziwnie z trafianiem, moze ja zle cos robilem ale dla porownania powiem ze gdy 7d uchwicilem swojego psa boksera one takie wolne nie sa to oczywiscie morda byla jak najbardziej osta ale tyl juz nie a robilem to na f.8-9 a na ds mkiii zrobilem ta sama sytuacje i niebo a ziemia w ds wszystko jest oste od glowy po nogi i rowniez na f8-9 dlatego tez pytam bo nie mam mozliwosci sprawdzenia ds mkii i jesli ta oto puszka ma af leprzy niz 7d i no moze podobmy do ds mkiii to biore.
Pozdrawiam, i przepraszam jesli troche namotalem..
Ah no i bylbym zapomnial jak wypada procesor w dsmkii na tle w dsmkiii tam jest 2 a tu 3 i to podwojna, ile to zmienia.
Ostatnio edytowane przez Slimol ; 31-01-2010 o 14:36
Firefox + słownik. Dzięki.
No i nie ma co się rozwodzić - mk2 prócz ciemności rządzi, pomijając własne błędy zdjęć nietrafionych po prostu nie ma.
W mk3 jest pewnie jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 31-01-2010 o 15:22
Oprocz wlasnych bledow jest chyba fron i back focus :PPP Jeeszcze![]()
Dam Ci dobrą radę: nie wierz we wszystko, co czytasz w internecie.
Ja na ten przykład sprzedałem 1DsII i kupiłem 5DII. Moim zdaniem AF lepszy i ilość trafionych zdjęć wzrosła mi znacznie. Ty możesz mieć inne zdanie.
Jak chcesz porównywać, to sprawdź sobie dane o shutter lag, DsII ma wyczuwalnie większe niż inne, wymieniane przez Ciebie puszki.
Jarek
W sumie tez prawda bo ja mialem 5dii i wedlug mnie autofocus do dsmkIII sie w ogole nie umywa...Dsiii jakos lepiej mi pasuje i dlatego chce tez dsii zamiast 7d ktora tez mialem i sprzedalem..
Jednak najlepiej miec wszystkie aparaty na raz na jeden dzien i zrobic te same dynamiczne foty i wtedy ocenic ale to raczej malo prawdopodobne aby je miec wszystkie..
Tak sie sklada, ze wszystkie jedynki maja shutter lag taki sam w/g: http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
a przynajmniej podobny, jak jest faktycznie niech sie wypowiedza ci co moga porownac.