Ktoś na pl.rec.foto.cyfrowa podał ten wielce interesujący link http://www.imaging-resource.com/PROD...DS2IMATEST.HTM
Niektóre dane są moim zdaniem bardzo ciekawe, szczególnie w konfrontacji z Nikonem!
Ktoś na pl.rec.foto.cyfrowa podał ten wielce interesujący link http://www.imaging-resource.com/PROD...DS2IMATEST.HTM
Niektóre dane są moim zdaniem bardzo ciekawe, szczególnie w konfrontacji z Nikonem!
Nono, raj dla onanistów :-) Wykresy, wykresiki, tabelki...
Hmm, no właśnie, zwłaszcza wykres szumów i wynik D2X - trochę inaczej niż "się powszechnie uważa"...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Właśnie to miałem na myśli. Różnica jest wprawdzie symboliczna, ale jest na korzyść D2Zamieszczone przez muflon
![]()
No, patrząc na ten wykres to wcale aż taka symboliczna nie jest.. stała w całym zakresie i sporo niżej od całej reszty krzyżującej się tu i tam.Zamieszczone przez Jurek Plieth
A tak w ogóle to zaskoczyły mnie liczby okreslające rozpiętość tonalną... 11EV? Toż na p.r.f(.c) od niepamiętnych czasów pieje się, że cyfra pod tym względem tak straaaasznie kuleje, a to przecież jest chyba więcej od wiekszości slajdów? (nie wiem, nie znam się, tak coś tylko kojarzę)
Nie bardzo mam teraz czas, aby rozczytywać co to znaczy vs. image quality, ale jeśli nawet założyć, że jest to "tylko" ok. 8, to i tak mniej więcej tyle samo, co mają filmy diapozytywowe.Zamieszczone przez muflon
Poczytaj na dpreview 1D/... forum posty PIXSurgeon odnośnie 1D2. Ten gość poprostu mnie rozbraja. Kiedyś napisał ile EV potrafi wyciągnąć ze swojego 1D2. Nie pamiętam dokładnie ile EV to było, bo mnie to generalnie nie obchodzi, ale wywołało to ogólne poruszenie.Zamieszczone przez muflon
the silence is deafening
Przy ISO1600 i 3200 nawet troche wiecej niz symboliczna. Uzywajac slownictwa niektorych Canonierow w odniesieniu do D70 mozna by powiedziec, ze 1Ds Mark II to obrzydliwie zaszumione dziadostwo. ;-)Zamieszczone przez Jurek Plieth
Cos sie dzieje z forum, chcialem wyedytowac powyzsza uwage, coby nie bylo, ze znowu..., a tu klawisz edytuje nie dziala, opcja posty z ostatnich dni zniknela, czy ma to jakis zwiazek z ostatnim update?Zamieszczone przez pn_
Co byś nie napisał, to mnie nie sprowokujesz do pyskówkiZamieszczone przez pn_
![]()