Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Laboratoryjny test 1DsMkII

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Laboratoryjny test 1DsMkII

Ktoś na pl.rec.foto.cyfrowa podał ten wielce interesujący link http://www.imaging-resource.com/PROD...DS2IMATEST.HTM
    Niektóre dane są moim zdaniem bardzo ciekawe, szczególnie w konfrontacji z Nikonem!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Niezły hardcore, nowe techniki dla onanistów.

A takie infomacje powinien dostarczać sam canon.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nono, raj dla onanistów :-) Wykresy, wykresiki, tabelki...
    Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Niektóre dane są moim zdaniem bardzo ciekawe, szczególnie w konfrontacji z Nikonem!
    Hmm, no właśnie, zwłaszcza wykres szumów i wynik D2X - trochę inaczej niż "się powszechnie uważa"...

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nono, raj dla onanistów :-) Wykresy, wykresiki, tabelki...
    Hmm, no właśnie, zwłaszcza wykres szumów i wynik D2X - trochę inaczej niż "się powszechnie uważa"...
    Właśnie to miałem na myśli. Różnica jest wprawdzie symboliczna, ale jest na korzyść D2

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Właśnie to miałem na myśli. Różnica jest wprawdzie symboliczna, ale jest na korzyść D2
    No, patrząc na ten wykres to wcale aż taka symboliczna nie jest.. stała w całym zakresie i sporo niżej od całej reszty krzyżującej się tu i tam.

A tak w ogóle to zaskoczyły mnie liczby okreslające rozpiętość tonalną... 11EV? Toż na p.r.f(.c) od niepamiętnych czasów pieje się, że cyfra pod tym względem tak straaaasznie kuleje, a to przecież jest chyba więcej od wiekszości slajdów? (nie wiem, nie znam się, tak coś tylko kojarzę)

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A tak w ogóle to zaskoczyły mnie liczby okreslające rozpiętość tonalną... 11EV? Toż na p.r.f(.c) od niepamiętnych czasów pieje się, że cyfra pod tym względem tak straaaasznie kuleje, a to przecież jest chyba więcej od wiekszości slajdów? (nie wiem, nie znam się, tak coś tylko kojarzę)
    Nie bardzo mam teraz czas, aby rozczytywać co to znaczy vs. image quality, ale jeśli nawet założyć, że jest to "tylko" ok. 8, to i tak mniej więcej tyle samo, co mają filmy diapozytywowe.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Poczytaj na dpreview 1D/... forum posty PIXSurgeon odnośnie 1D2. Ten gość poprostu mnie rozbraja. Kiedyś napisał ile EV potrafi wyciągnąć ze swojego 1D2. Nie pamiętam dokładnie ile EV to było, bo mnie to generalnie nie obchodzi, ale wywołało to ogólne poruszenie.
    the silence is deafening

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Przy ISO1600 i 3200 nawet troche wiecej niz symboliczna. Uzywajac slownictwa niektorych Canonierow w odniesieniu do D70 mozna by powiedziec, ze 1Ds Mark II to obrzydliwie zaszumione dziadostwo. ;-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Przy ISO1600 i 3200 nawet troche wiecej niz symboliczna. Uzywajac slownictwa niektorych Canonierow w odniesieniu do D70 mozna by powiedziec, ze 1Ds Mark II to obrzydliwie zaszumione dziadostwo. ;-)
    Cos sie dzieje z forum, chcialem wyedytowac powyzsza uwage, coby nie bylo, ze znowu..., a tu klawisz edytuje nie dziala, opcja posty z ostatnich dni zniknela, czy ma to jakis zwiazek z ostatnim update?

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Uzywajac slownictwa niektorych Canonierow w odniesieniu do D70 mozna by powiedziec, ze 1Ds Mark II to obrzydliwie zaszumione dziadostwo. ;-)
    Co byś nie napisał, to mnie nie sprowokujesz do pyskówki

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów