Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak to powstało?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łęczna

Domyślnie

troche nie na temat .... UrGuR dlaczego chwalisz się moimi zdjęciami ? http://plfoto.com/uzytkownik.html

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KLeszek Zobacz posta
    troche nie na temat .... UrGuR dlaczego chwalisz się moimi zdjęciami ? http://plfoto.com/uzytkownik.html
    Mam to samo
    Po prostu UrGuR skopiował adres strony po zalogowaniu i dlatego oglądamy swoje zdjęcia jako UrGuRa

KLeszek - Ty masz tak samo, zmieńcie to bo się robi zamieszanie
    Ostatnio edytowane przez Handelson ; 31-01-2010 o 14:48
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łęczna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Mam to samo
    Po prostu UrGuR skopiował adres strony po zalogowaniu i dlatego oglądamy swoje zdjęcia jako UrGuRa

KLeszek - Ty masz tak samo, zmieńcie to bo się robi zamieszanie
    ja nie mam potrzeby zmienienia ... to jest moje ( oba adresy )

Miasto
    Piła

Domyślnie

ja nie mam potrzeby zmienienia ... to jest moje ( oba adresy )
    Niestety nie masz racji.
    Masz wklejony adres http://plfoto.com/uzytkownik.html - otwiera się wtedy strona z naszym kontem (jeśli je mamy)
    a powinieneś mieć np. http://plfoto.com/166939/autor.html - to jest akurat moje konto (chodzi mi tylko o różnicę w nazwie adresu)
    Widzisz różnicę?
    Wyloguj się, poszukaj w wyszukiwarce siebie po nicku autora i dopiero później wklej adres. UrGuR ma dokładnie tak jak Ty :-D
    Ostatnio edytowane przez Handelson ; 31-01-2010 o 15:00
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łęczna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Niestety nie masz racji.
    Masz wklejony adres http://plfoto.com/uzytkownik.html - otwiera się wtedy strona z naszym kontem (jeśli je mamy)
    a powinieneś mieć np. http://plfoto.com/166939/autor.html - to jest akurat moje konto (chodzi mi tylko o różnicę w nazwie adresu)
    Widzisz różnicę?
    Wyloguj się, poszukaj w wyszukiwarce siebie po nicku autora i dopiero później wklej adres. UrGuR ma dokładnie tak jak Ty :-D
    ja mam dobrze , sprawdź proszę raz jeszcze .

Miasto
    Piła

Domyślnie

ja mam dobrze , sprawdź proszę raz jeszcze .
    Teraz jest ok.
    Wcześniej otwierało mi się moje folio. Tak jak u UrGuRa.
    EOT.
    Ostatnio edytowane przez Handelson ; 31-01-2010 o 15:38

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wracając do tematu naśladownictwa zdjęcia z pierwszego posta:

Dzisiaj błysnąłem lampą na wprost- stąd ten brzydki cień pod brodą ale nie chciało mi się rozkładać softboxa:-P

Pomijając tło, brzydko zawiązany szalik i ten cień to jest znacznie lepsze niż moja poprzednia próba.
    Chyba już jestem blisko tego efektu, jak myślicie?
    Mogłem najwyżej jeszcze bardziej prześwietlić tak jak to jest na wzorcowym
    Źródła światła w tle, kontra, mocno świecone z przodu, przepalenia, ocieplenie, kontrast,
    nasycenie i to cała tajemnica według mnie.

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Niezłe Marcin!
    Pochwal się jeszcze raz co tam nagrzebałeś w PSie i jakie miałeś źródło światła?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Właściwie wcześniej to opisałem.
    Światło- naturalne, słoneczne na lewo jako kontra + z przodu flash goły palnik na wprost.
    W ACR cieplejszy balans bieli i suwaczki na prawo blacks, exposure, contrast, vibrance, clarity (dla każdego zdjęcia jest inaczej wiec chyba bezsensu jest podawanie konkretnych wartości jakie ustawiłem dla tego zdjęcia) W zakładce HLS w Saturation podkręciłem dodatkowo czerwony żółty i trochę pomarańczowy.
    Potem otwarcie w PS i kolejne wywoływanie w ACR na tych samych ustawieniach z wyjątkiem exposure- teraz mocniej na prawo żeby tło było jaśniejsze. Następnie połączenie na maskach tych dwóch zdjęć żeby otrzymać postać z pierwszego, a tło z drugiego wywołania.
    Dalej w PS na nowej warstwie tło miejscowo dotknięte białym miękkim pędzlem
    W color balance dodany czerwony i żółty głownie w midtones. Koniec.
    To wszystko da się pewnie zrobić bardziej elegancko do tego tylko z poziomu ACR.

Dla mnie zdjęcie z pierwszego posta jest po prostu mocno nasycone i kontrastowe do tego ocieplone.
    Świecone z przodu i z lewej. W tle jakieś światła.

Dobrze pasuje taka obróbka do oryginalnego zdjęcia. Do mojego już niespecjalnie- ale na czymś trzeba ćwiczyć

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów