witam
Ansmann to dobra firma ale nie wszystkie aku maja dobre
natomiast produkują też Gripy do Canona (jak kupowałem Canona 400D to grip Ansmanna był nawet droższy niż oryginał BG-E3 Canona)
ja mam pozytywne doświadczenia z AKU Ansmann 2700 kupiłem razem z ładowarką Ansmann Schumacher(czy jakoś tak) ładowały się w 2-3 godziny, tyle że mam je już 6 lat i teraz pojemność wykazują na poziomie 2000-2300 zależnie od egzemplarza. Aha nie używałem ich co prawda w lampie tylko w gripie do 400D i komplet trzymał jakieś 2000 klapnięć , nie jak aku Canona 300-400 więc byłem super zadowolony.
Niestety po zmianie puchy na 40D 2 lata temu nigdzie ich już nie widziałem a potrzebowałem więcej i więcej kompletów więc kupiłem Eneloopki i to był strzał w dziesiątkę.
Obecnie od 2 lat używam Eneloop do lampy i gripa 40D. są super wytrzymałe i pojemność ciągle na poziomie 2050-2200mAh
taka mała dygresja;-)
Jakiś czas temu kupiłem do auta na zdalne dla synka AAA GPRecyko ale muszę przyznać że mimo iż wykonane w tej samej technologii to z 6szt po 2 ładowaniach 2szt odpadły , ładowarka (BC-700) wyrywa je jako NULL więc chyba uszkodzone;-( miały może z miesiąc)
jednym słowem
ENELOOP rządzi
no może to dwa słowa;-)
pozdrawiam Emil