Amazon.com a gdzieżby indziej?
Amazon.com a gdzieżby indziej?
Ostatnio edytowane przez Patryk_mirek ; 01-02-2010 o 22:33
C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX
Regulamin pkt 8.
No tak , ale dostępne chyba dopiero od sierpnia.
Poszperałem trochę i generalnie w internecie więcej pytań i domysłów niż konkretów.
Jeden konkret jest ,potrzeba specjalnej ładowarki.
Podziel się wrażeniami jak już będziesz je miał.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Są jeszcze porównywalnej klasy jak Envelope to Camelion AlwaysReady, ta sama technologia, podobna budowa i kolor obudowy zewnętrznej, stosuje je 2 sezon i mogę stwierdzić że warto w nie zainwestować. Kiedyś twierdziłem że nie ma lepszych akumulatorów jak PROFiTEXX niemiecka technologia, ale tylko krowa nie zmienia zdania ... Po kilkunastu ładowaniach w sezonie diametralnie spada ich pojemność, podobnie jak w Energizerach i Fijicell, oczywiście zdarzają się wyjątki, bo z tych 3 kompletów po 4 lub 6cio bateryjnych zostało mi po 1 szt z Profitexa 3200 mAh, Energizera 2500 mAh i o dziwo 2x Fujicell 2700 mAh i pojemność nadal mają około 2000, nigdy więcej.
Canon FF i słoików kilka
A próbował może ktoś z Was tych nowych bateri alkaicznych ładowalnych PURE?
http://sklep.platinet.pl/BATERIE-i-A...(3,8333,).aspx
Jak one by się w lampie zachowywały?
Napisane na nich jest że do foto raczej nie ale może ktoś testował?
W podobnej technologii są też GPRecyko i PowerBase Instant, choć co do tych drugich można mieć obawy![]()
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
witam
Ansmann to dobra firma ale nie wszystkie aku maja dobre
natomiast produkują też Gripy do Canona (jak kupowałem Canona 400D to grip Ansmanna był nawet droższy niż oryginał BG-E3 Canona)
ja mam pozytywne doświadczenia z AKU Ansmann 2700 kupiłem razem z ładowarką Ansmann Schumacher(czy jakoś tak) ładowały się w 2-3 godziny, tyle że mam je już 6 lat i teraz pojemność wykazują na poziomie 2000-2300 zależnie od egzemplarza. Aha nie używałem ich co prawda w lampie tylko w gripie do 400D i komplet trzymał jakieś 2000 klapnięć , nie jak aku Canona 300-400 więc byłem super zadowolony.
Niestety po zmianie puchy na 40D 2 lata temu nigdzie ich już nie widziałem a potrzebowałem więcej i więcej kompletów więc kupiłem Eneloopki i to był strzał w dziesiątkę.
Obecnie od 2 lat używam Eneloop do lampy i gripa 40D. są super wytrzymałe i pojemność ciągle na poziomie 2050-2200mAh
taka mała dygresja;-)
Jakiś czas temu kupiłem do auta na zdalne dla synka AAA GPRecyko ale muszę przyznać że mimo iż wykonane w tej samej technologii to z 6szt po 2 ładowaniach 2szt odpadły , ładowarka (BC-700) wyrywa je jako NULL więc chyba uszkodzone;-( miały może z miesiąc)
jednym słowem
ENELOOP rządzi
no może to dwa słowa;-)
pozdrawiam Emil
Canon 40D + BG-E2N +18-55/3.5-5.6 IS + EF-S 60/2.8 + RING FLASH + 430EXII+ Benro A-268M8+B1
Wykrywa jako null bo być może zostały za głęboko rozładowane. Moja BC 700 jak rozładowywałem aku do cna w latarce też tak pokazywała przy niektórych akumulatorkach, ale wkładałem do jakiejś taniej ładowarki by posiedziały kilka minut i łyknęły trochę prądu, a następnie do BC 700 i już widziała je normalnie. Teraz rozładowuję w ładowarce.
W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.
Nikt jeszcze nie wspomniał o popularnych u nas akumulatorkach GP, których sam używam i sobie chwalę, komplet 2500mAh w zależności od warunków (czyt. jak silnie trzeba przeciętnie dopalać) wytrzymują 200-350 błyśnięć, po dwóch latach używania minimalnie tylko straciły na mocy, bez jakiś negatywnych skutków można ładować w szybkich ładowarkach (ja używam PB65 - ta sama firma - po godzinie komplet do użytku).
I jeszcze jedna fajna rzecz - do samego końca szybko ładują lampę, czas pełnego ładowania nie zwiększa się wraz z poziomem rozładowania akumulatorków, tylko ostatnie parę strzałów wyraźnie dłużej, co jest znakiem, że czas je wymienić
Cenowo chyba też nie wyglądają źle, komplet 4x2500mAh można za jakieś 25zł dostać.
Imo - nie ma się co szczypać i szukać tanich podróbek, żeby je wsadzać do lampy za 1,5k zł, gdy koszt 3 dobrych kompletów to 5% kosztów lampy![]()
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Też mam wspomniane cameliony, spisują się bardzo dobrze - porównywalnie do eneloopow (nie wiem tylko jak żywotność bo używam ich znacznie mniej intensywnie niż eneloopow) i gdy je kupowałem rok temu były sporo tańsze, jednak teraz widzę, że na allegro cena ta sama co za eneloopy, więc teraz bym wolał kupić sprawdzone eneloopy.