Cytat Zamieszczone przez Amber
Marcinie,

Niestety, nie wiem czy można kalibrować obiektyw jesli jest mydlany, i nie jest to spowodowane BF/FF. Raczej male szanse, ale moze inni forumowicze robili taką kalibrację.
Na pewno możesz zgłosić do sprzedawcy usterkę z luzami zooma. Dla mnie to już jest nie do przyjęcia i powinien Ci wymienic egzemplarz na nowy.
Co do serwisu - chwalony jest niemiecki, ale nie mialem osobistych doswiadczen, wiec nie będę rozpowszechnial plotek.

Pozdrawiam
Witam,

100-krotne dzieki za sample @2.8. Ta psinka przy 24mm to sie mozna golic. U mnie jest totalne mydlo i powidlo. Ech. Obiektyw jest zza wielkiej wody zeby bylo taniej. Chcialem byc szczwany, hehe. Czyli czekaj mnie boje z serwisem.
Tylko najchetniej znalazlbym kogos z dobrym egzemplarzem, zeby zrobic zdjecia pogladowe zdjecia porownawcze dla serwisu. Bywam w Monachium. Tam jest jakis serwis Canona. Bede jakos uderzal. Dzieki raz jeszcze.
Zanalazlem jakiegos sampla z 24mm na notebook'u. Nie mam zadnego www dostpenego pod reka. Jakis pomysl gdzie to moge zapodac na szybko??
Mysle ze obiektyw mozna jakos kalibrowac. Podejrzewam ze wykonanie soczewek jest perfekcyjne (latwo to mozna stwierdzic). Problem jest tylko z ustawieniem tych soczewek do kupy.

Marcin