Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 96

Wątek: Sigma 17-70 2.8-4.0 OS HSM

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Ja w moim kitowym 18-55 też raz poruszyłem, bo myślałem, że przełaczyłem na manual.. Nic się na szczęście nie stało...
    ... Ale wydaje mi się, że nie powinno... co najwyżej poruszymy trochę silnikiem i tyle.
    Może ma się to inaczej dla USM. W nowym obiektywie już nie mam takich problemów

Dodam jeszcze, że nie wiem czy zmieniłem ostrość bo w pore się zorientowałem (pierścień chodził ciężko) i przełczyłem na 'M'
    Zwykle nie dzieje się nic złego, ale czasami może zdarzyć się awaria. W wyżej wymienionym kicie zębatka silnika jest dosyć delikatna - spokojnie można ułamać ząbek...

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Wracając do tematu Sigmy ja swój egzemplarz wysłałem jednak do serwisu z puszką do kalibracji i teraz to zupełnie inne szkło . Ostre jak brzytwa . Nie że było mydło ale na cropach 100% już się rozmywał obrazek. Czyli Canon będzie ostry raczej prosto z pudełka ale Sigmę trzeba sobie skalibrować. I brawa dla serwisu. Po 2 dniach roboczych obiektyw wrócił do mnie. A Sigme kupiłem ze względu na światełko jednak.

Awatar grzechu83
    Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Adam71 mógłbyś gdzieś "zupować" i podać linka do fotek (nawet po jednej) z przed kalibracji i po? Oczywiście najlepiej jak najbardziej zbliżone warunkami.
    Na swoich fotkach, przy dużym powiększeniu widzę lekkie rozmycie i zastanawiam się, czy to normalne (w końcu to nie sprzęt z górnej półki), czy może jednak trzebaby przekalibrować.
    600D + S17-70 2.8-4 OS HSM + C50 1.8 STM + 580ex + Sherpa 600R + LowePro Nova 160 ...i na razie tyle mojego

Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzechu83 Zobacz posta
    Adam71 mógłbyś gdzieś "zupować" i podać linka do fotek (nawet po jednej) z przed kalibracji i po? Oczywiście najlepiej jak najbardziej zbliżone warunkami.
    Na swoich fotkach, przy dużym powiększeniu widzę lekkie rozmycie i zastanawiam się, czy to normalne (w końcu to nie sprzęt z górnej półki), czy może jednak trzebaby przekalibrować.
    W weekend jak będzie w miarę słonecznie to mogę to zrobić bo robiłem fotki z balkonu przed kalibracją . Jedyne co że teraz będzie mniej liści .

Dopiero zaczyna Awatar Wasyl
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

a ile sobie wołają za kalibracje w serwisie?

Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wasyl Zobacz posta
    a ile sobie wołają za kalibracje w serwisie?
    Jeśli obiektyw jest na gwarancji to usługa gratis. Płacisz tyko za wysyłkę do nich . Odsyłają na swój koszt.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez grzechu83 Zobacz posta
    Adam71
    Jeszcze raz odpowiem Tobie bo ja tez mam 600D i też miałem wrażenie małego mydła po powiększeniu fotek. Teraz jest dużo lepiej - nie mam czego się przyczepić .
    Ostatnio edytowane przez Adam71 ; 01-12-2011 o 10:03 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Chorzów

Domyślnie

grzechu83 jeżeli jeszcze nie zakupiłeś szkiełka to polecam sklep w Chorzowie ul. Wolności. Mają pełny magazyn sigmy, ceny rewelacja Wybrałem najbardziej ostry egzemplarz z wszystkich które mieli i jestem zadowolony na 99% ..ten jeden procent dobije jak zestawik wróci z kalibracji po nowym roku ) Sklep wysyła body+szkło za 20zł jeżeli u nich się kupiło więc to też jest jakaś opcja. POLECAM!
    500D + 50/1.8 + 18-55 + Sigma 17-70 + Beroflex 135mm

Domyślnie Odp: Sigma 17-70 2.8-4.0 OS HSM

Mam problem z ostrzeniem tym obiektywem z prawej strony zdjęcia. Problem powtarzalny niezależnie od ustawień. Załączam przykład. Do serwisu czy niewprawiony fotograf?
    f=19 mm, f/8, ostrzone środkowym punktem AF (Canon EOS 600D):

100% podgląd prawej strony:

Co ciekawe, testowe zdjęcie wyszło zupełnie poprawne, więc to nie jest klasyczny FF/BF. f=46 mm, f/3,5
    Ostatnio edytowane przez paul86 ; 26-06-2013 o 18:40

Mam podobne rozmycie w nowiutkiej S 17-50 2.8 EX, tyle że z lewej strony i na znacznie większym obszarze.
    Reklamuję to w serwisie razem z kalibracją już drugi raz, bo za pierwszym nie widzieli wady i rozkalibrowali mi AF jeszcze bardziej.
    Widać, że kontrola jakości w Sigmie Made n Japan, po prostu leży i kwiczy a serwis nie za bardzo wie co z tym zrobić.
    Ostatnio edytowane przez miki450 ; 14-08-2013 o 21:37

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez paul86 Zobacz posta
    . Do serwisu czy niewprawiony fotograf?
    1-Obciety dach czyli niewprawiony fotograf
    2-sigmy tak maja-takie mydełko to ich cecha nie wada

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów