Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 96

Wątek: Sigma 17-70 2.8-4.0 OS HSM

Dopiero zaczyna

Smile Super

Mega, MEGA konkurencja dla obecnych, nowych zamiennikow oraz standardow. Mam stara wersje tej Sigmy i zastanawialem sie teraz nad zmiana na nowego Tamrona 17-50 f2,8 vc...ale jezeli Sigma ma wypuscic cos takigo, Stabilizacja i HSM...to nawet to zmienne swiatlo(choc polepszone) wydaje sie nie byc taka przeszkoda...cena tez nizsza od Tamiego..bedzie kasa na filtr

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

jeżeli nie skopią jakości optycznej, to to będzie bardzo dobra opcja. Mając 17-70 kupiłem 17-55 IS głównie ze względu na stabilizację.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Jeśli chodzi o obawy dotyczące precyzji pracy systemu AF to czytając testy obiektywów Sigma zauważyłem, że te z napędem HSM są celniejsze od starszych - wyposażonych w zwykłe mikro silniczki. Zaznaczam, że opieram się na wynikach testów ze stron "branżowych", a nie na własnych doświadczeniach.
    Coś czuję, że ta Sigma może ostro namieszać na rynku.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja i tak wolę C17-85 IS USM, jest dużo szybszy i celniejszy (kupiłem za 1K PLN w sklepie, za sigmę trzeba zapłacić obecnie min. 300 PLN więcej, oczywiście bez OS i HSM), robiąc foty i tak przymykam f/5-7 więc jakością od Sigmy nie odbiegają. Jakoś ufam Canonowi bardziej. Jeśli ktoś uważa że źle zrobiłem nie kupując Sigmy to bardzo chętnie posłucham.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    jest dużo szybszy i celniejszy
    Jestem ciekaw, jak ustosunkowałeś się do obiektywu, którego jeszcze nie ma? A jeśli zawsze domykasz obiektyw, to faktycznie 17-85 nie jest taki zły, zwłaszcza za swoją cenę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Jestem ciekaw, jak ustosunkowałeś się do obiektywu, którego jeszcze nie ma? A jeśli zawsze domykasz obiektyw, to faktycznie 17-85 nie jest taki zły, zwłaszcza za swoją cenę.
    Oj, przecież dobrze wiesz że wybrałem Canona a nie Sigmę 17-70 DC MACRO, a testy piękne rzeczy pokazują które praktyka weryfikuje. Nie wiem jaka będzie ta Sigma OS HSM, wolę Canona z tym samym już teraz i ufam tym szkłom. Znając niuanse tego szkła jestem bardzo zadowolony z jego użytkowania i na Sigmę nikt mnie nie namówi, tym bardziej ze względu na f/2.8 którego bym nie używał w ogóle. A tak z ciekawości, czemu nie wybrałeś Sigmy 70-300 F4-5.6 APO DG MACRO tylko C55-250 IS?
    Ostatnio edytowane przez PiTTer ; 07-12-2009 o 22:34

Początki nałogu

Domyślnie

A to ciekawe, bo mnie np. 2.8 uratowało np. kilka zdjęć w kościele (chrzciny), nie wyobrażam sobie robic zdjęć w niektorych warunkach z f/5-7

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    A to ciekawe, bo mnie np. 2.8 uratowało np. kilka zdjęć w kościele (chrzciny), nie wyobrażam sobie robic zdjęć w niektorych warunkach z f/5-7
    A robiłeś z lampą i na manualu?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    A ja i tak wolę C17-85 IS USM, jest dużo szybszy i celniejszy (kupiłem za 1K PLN w sklepie, za sigmę trzeba zapłacić obecnie min. 300 PLN więcej, oczywiście bez OS i HSM), robiąc foty i tak przymykam f/5-7 więc jakością od Sigmy nie odbiegają. Jakoś ufam Canonowi bardziej. Jeśli ktoś uważa że źle zrobiłem nie kupując Sigmy to bardzo chętnie posłucham.
    Nie tyle zle, ale posiadanie Canona dla samego Canona i opinia, ze nikt Ciebie nei namowi na Sigme jest troche ograniczeniem samego siebie. Sigma ma swiatlo 2,8 ktore BARDZO sie przydaje, ta jak to ktos napisal, 2,8 przykniesz do 4 ale 4 do 2,8 nie otworzysz. Teraz bedzie Tez OS i HSM...warto pomyslec o innych opcjach. Nikt Tobie nie kaze kupowac ale odrzucac mozliwosc nawet na nia nie spojrzawszy...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez starling Zobacz posta
    Nie tyle zle, ale posiadanie Canona dla samego Canona i opinia, ze nikt Ciebie nei namowi na Sigme jest troche ograniczeniem samego siebie. Sigma ma swiatlo 2,8 ktore BARDZO sie przydaje, ta jak to ktos napisal, 2,8 przykniesz do 4 ale 4 do 2,8 nie otworzysz. Teraz bedzie Tez OS i HSM...warto pomyslec o innych opcjach. Nikt Tobie nie kaze kupowac ale odrzucac mozliwosc nawet na nia nie spojrzawszy...
    Właśnie testowanie sigmy 17-70 przyczyniło się do tego że po raz kolejny kupiłem Canona. Miałem sporo szkieł tej firmy w łapie, nawet Sigma 150-500 f/5-6.3 DG OS HSM, nie zrobiły na mnie tak dobrego wrażenia (pod względem zdjęć) co alternatywa Canona (nie mówię tu o obiektywach Sigmy ze "złotą obwolutą", te zrobiły na mnie dobre wrażenie, ale to już takie "L") . Tylko tyle.
    Ostatnio edytowane przez PiTTer ; 07-12-2009 o 23:26

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów