Planuję zakup battery pack'a Canon BG-E7 Alpha digital do mojego EOSa 7D i chciałbym zapytać o kilka szczegółów. Mam oryginalny akumulator LP-E6
oraz zamiennik: akumulator Delta LP-E6+ ładowarkę.

1. Czy po włożeniu obydwu akumulatorów aparat rozpozna pojemność obydwu, czy tylko oryginalnego? A może w ogóle ich nie rozpozna, bo w opisie innego gripa- zamiennika przeczytałem, że "zapewnia pełną komunikację z aparatem". Może się zdarzyć "niepełna komunikacja" nawet z oryginalnymi akumulatorami? Ten model zapewni taką komunikację?

2. Czy aparat pokaże pojemość akumulatorków AA? Mam 6 paluszków Energizer 2500 mAh, co daje w sumie 15000 mAh. Oryginalny LP-E6 ma 1800 mAh a zamiennik Delta ma 1200 mAh. To daje w sumie 3000 mAh. Nie jestem elektronikiem, ale coś mi się jednak wydaje, że pojemności się tak nie sumuje.

3. Na którym zestawie zrobię więcej zdjęć? Dwa akumulatorki LP-E6, czy sześciu nowych akumulatorkach AA Energizer 2500 mAh?

Aparatu używam amatorsko i nie chciałbym się dać zaskoczyć w terenie rozładowanymi bateriami dlatego wydaje mi się, że grip za 315 zł to będzie dobry pomysł.