Eeee tam niewolnictwo... a mi w tym wszystkim pomaga... zresztą i tak wszyscy wiedzą ktoZamieszczone przez Pawel Woo
![]()
Eeee tam niewolnictwo... a mi w tym wszystkim pomaga... zresztą i tak wszyscy wiedzą ktoZamieszczone przez Pawel Woo
![]()
Fakt, kiedys smigalem rowerem po Bieszczadach z 4 kg eosow w plecaku. Potem bedac na innych wakacjach musialem wszedzie zabierac plecak ze sprzetem zeby mi go nie smigneli w hotelu.Zamieszczone przez Pawel Woo
Teraz jestem na etapie korzystania pelna geba z wakacji, a dopiero potem fotografowania, wiec w przyszlym roku zabiore tylko Leice Minilux'a.
Jestem pewien, ze ten kto ma naprawde "dyg" do fotografowania odda wszytsko obiektywem 50mm (choc Minilux ma 40..).
Pozdrowienia dla wszystkich sprzetowcow.
u mnie w tej sytuacji strach wygrał i na holidays wziąłem jedynie A95 i 2 GYGA kartZamieszczone przez Sidorowski
W sumie nie żałowałem bo:
1) mogłem kręcić filmiki
2) jechałem tam ze znajomymi więc priorytetem było wylegiwanie się w basenach i rozrywka.
3) gdybym jechał tylko ze swoją dziewczyną to napewno wziąłbym i plecak i statyw itd. wtedy mógłbym poświęcić się foceniu odległej kultury, landscape'ów itd.
No tak... tylko, że ja jeśli nie oddam się nałogowi - niezależnie czy zabieram kieszonkowego olympusa, czy 11 kg sprzętu - to wracam jakiś taki podenerwowany, że pewnie ominąłem możliwość zrobienia zdjęcia życia. I to chyba zaczyna być problemem...Zamieszczone przez marcingreen
wiesz, być*może tak, chociaż to daje takie a nie inne możliwości. swoją drogą widziałem takie plenerki w PP z "one lens only" np. dwóch fotografów szło tą samą trasą, te same obiekty i mogli wziąść tylko jeden obiektyw (losowali jaki). efekty były ciekawe. np. koleś z 100mm/2_8 macro robił inne elementy (detale) niż koleś z 70-200/2_8. mi bardzo odpowiada ogniskowa 90mm w średnim formacie (co daje jakieś 45mm na małym obrazku, więc mówimy o tym samym), aczkolwiek dłuższa ogniskowa i dystans jaki sobie można tym "dodać" też jest czymś fajnym.Zamieszczone przez Sidorowski
swoją*drogą to może uda mi się*namówić chłopaków na eksperyment "one lens only" i jakiś plenerek w Warszawie... może być jeszcze ciekawiej.
gra i buczy bebop
Może być naprawdę CIEKAWIEJZamieszczone przez bebop
to może impreza tego typu; jeden przynosi body, drugi lens, trzeci kartę - z tym, że nikt nie wie co przyniesie kolega.
Jak skompletują aparat to idą w plener a jak nie to na piwo
Może być naprawdę CIEKAWIEJ
ot, taki sobie totolotek![]()
No to jestem calkiem blisko wymagan... obecnie nosze w plecaku Praktice z 16tka i 50tka tylko. 16tka do zabawy, 50tka na zasadzie "a nóż, widelec"Zamieszczone przez bebop
.
Szczegol ze z tego noszenia jeszcze ani jednego zdjecia nie zrobilem...
OK, paniał aluzju. Więcej fotek nie wrzucam ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Cześć Puexam no w koncu zapisałeś sie na najlepsze z forów
PW sie zepsuly?Zamieszczone przez kami74
![]()