Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Kiedy stajemy sie niewolnikami fotografii?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo
    Zawsze byłem zwolennikiem tezy, że radość z fotografowania jest odwrotnie proporcjonalna do wagi używanego sprzętu. No, chyba że mamy Jana, który chodzi z tyłu i w wyciągnięta przez mistrza rękę wkłada potrzebny obiektyw, statyw czy inne potrzebne ustrojstwo. Wtedy mamy juz bardzo sformalizowaną postać niewolnictwa
    Eeee tam niewolnictwo... a mi w tym wszystkim pomaga... zresztą i tak wszyscy wiedzą kto

Sidorowski
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo
    Oczywiście, tak jest!
    Zawsze byłem zwolennikiem tezy, że radość z fotografowania jest odwrotnie proporcjonalna do wagi używanego sprzętu.
    No, chyba że mamy Jana, który chodzi z tyłu i w wyciągnięta przez mistrza rękę wkłada potrzebny obiektyw, statyw czy inne potrzebne ustrojstwo.

Wtedy mamy juz bardzo sformalizowaną postać niewolnictwa

Pozdrowienia
    Fakt, kiedys smigalem rowerem po Bieszczadach z 4 kg eosow w plecaku. Potem bedac na innych wakacjach musialem wszedzie zabierac plecak ze sprzetem zeby mi go nie smigneli w hotelu.
    Teraz jestem na etapie korzystania pelna geba z wakacji, a dopiero potem fotografowania, wiec w przyszlym roku zabiore tylko Leice Minilux'a.
    Jestem pewien, ze ten kto ma naprawde "dyg" do fotografowania odda wszytsko obiektywem 50mm (choc Minilux ma 40..).
    Pozdrowienia dla wszystkich sprzetowcow.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sidorowski
    Potem bedac na innych wakacjach musialem wszedzie zabierac plecak ze sprzetem zeby mi go nie smigneli w hotelu...
    u mnie w tej sytuacji strach wygrał i na holidays wziąłem jedynie A95 i 2 GYGA kart
    W sumie nie żałowałem bo:
    1) mogłem kręcić filmiki
    2) jechałem tam ze znajomymi więc priorytetem było wylegiwanie się w basenach i rozrywka.
    3) gdybym jechał tylko ze swoją dziewczyną to napewno wziąłbym i plecak i statyw itd. wtedy mógłbym poświęcić się foceniu odległej kultury, landscape'ów itd.

baronek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    3) gdybym jechał tylko ze swoją dziewczyną to napewno wziąłbym i plecak i statyw itd. wtedy mógłbym poświęcić się foceniu odległej kultury, landscape'ów itd.
    No tak... tylko, że ja jeśli nie oddam się nałogowi - niezależnie czy zabieram kieszonkowego olympusa, czy 11 kg sprzętu - to wracam jakiś taki podenerwowany, że pewnie ominąłem możliwość zrobienia zdjęcia życia. I to chyba zaczyna być problemem...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sidorowski
    Jestem pewien, ze ten kto ma naprawde "dyg" do fotografowania odda wszytsko obiektywem 50mm (choc Minilux ma 40..)
    wiesz, być*może tak, chociaż to daje takie a nie inne możliwości. swoją drogą widziałem takie plenerki w PP z "one lens only" np. dwóch fotografów szło tą samą trasą, te same obiekty i mogli wziąść tylko jeden obiektyw (losowali jaki). efekty były ciekawe. np. koleś z 100mm/2_8 macro robił inne elementy (detale) niż koleś z 70-200/2_8. mi bardzo odpowiada ogniskowa 90mm w średnim formacie (co daje jakieś 45mm na małym obrazku, więc mówimy o tym samym), aczkolwiek dłuższa ogniskowa i dystans jaki sobie można tym "dodać" też jest czymś fajnym.

swoją*drogą to może uda mi się*namówić chłopaków na eksperyment "one lens only" i jakiś plenerek w Warszawie... może być jeszcze ciekawiej.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    swoją*drogą to może uda mi się*namówić chłopaków na eksperyment "one lens only" i jakiś plenerek w Warszawie... może być jeszcze ciekawiej.
    Może być naprawdę CIEKAWIEJ
    to może impreza tego typu ; jeden przynosi body, drugi lens, trzeci kartę - z tym, że nikt nie wie co przyniesie kolega.
    Jak skompletują aparat to idą w plener a jak nie to na piwo
    Może być naprawdę CIEKAWIEJ
    ot, taki sobie totolotek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    No to jestem calkiem blisko wymagan... obecnie nosze w plecaku Praktice z 16tka i 50tka tylko. 16tka do zabawy, 50tka na zasadzie "a nóż, widelec" .
    Szczegol ze z tego noszenia jeszcze ani jednego zdjecia nie zrobilem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Po trzecie, co jest też ważne, przestanie śpiewać.
    OK, paniał aluzju. Więcej fotek nie wrzucam ;-)

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cześć Puexam no w koncu zapisałeś sie na najlepsze z forów

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Cześć Puexam no w koncu zapisałeś sie na najlepsze z forów
    PW sie zepsuly?